Casillas: Čudno je što moramo igrati kvalifikacije za SP



DAN UOČI prvog nastupa aktualnih prvaka svijeta Španjolaca u kvalifikacijama za SP 2014. godine u Brazilu, Iker Casillas nastupio je pred gruzijskim novinarima s mnogo opreza. Prema trenutnim pravilima FIFA-e aktualni svjetski prvak ipak mora proći kroz kvalifikacije da bi dobio priliku braniti svoj naslov.

"Očito da je to čudna i neuobičajena situacija u kojoj se prvak mora kvalificirati da bi branio naslov. Bilo bi neobično kada se ne bi kvalificirali, ali ne razmišljamo u tom smjeru. Razmišljamo samo o sljedećoj utakmici", rekao je Casillas, a ona je protiv Gruzije.

"Samo želimo upisati tri boda s koja bi krenuli u kvalifikacije na pravi način. Svjesni smo da će biti utakmica koje nam ne bi trebale predstavljati problem, ali to definitivno neće biti ona protiv Francuske, pa čak ni sutrašnja protiv Gruzije", izjavio je prvi vratar Furije.

"Znamo vašeg vratara Giorgija Loriu koji je branio sjajno protiv Bjelorusije (pobjeda 1-0). Znamo Jana Ananidzea koji je također kvalitetan igrač. Znao sam da ćete me pitati o svojim nogometašima pa sam naučio njihova imena", rekao je uz smijeh prepune konferencijske sale Casillas.

Podsjetimo, Španjolska igra u skupini I kvalifikacija za SP zajedno s Francuskom, Bjelorusijom, Finskom i Gruzijom.

Pročitajte više