Casillas: Da je Rakitić pucao u stranu, ne bih imao šanse

IKER CASILLAS, španjolski vratar, u intervjuu za uefa.com osvrnuo se na utakmice njegove reprezentacije u prvom dijelu Europskog prvenstva, obranu Ivanu Rakitiću kojom je "Furija" izborila četvrtfinale, te na predstojeći dvoboj s Francuskom.

> Tko ide na Ronalda u polufinale: Španjolci traže prvu pobjedu protiv Francuske na velikom turniru

> Messi: Navijam za Španjolce. Ronaldo? Nemam komentara

> Šuker: Neka pobijedi Španjolska, a Torres zabije dva gola

> "Intimni neprijatelji" u borbi za polufinale Eura

Casillas, koji je sa 134 nastupa nogometaš s najviše utakmica za reprezentaciju, svjestan je da Španjolska nije oduševila u skupini.

"U skupini smo tražili sebe, svoju igru. Najvažnije je da smo prošli u četvrtfinale. Nitko se kasnije neće sjećati da smo igrali dobro protiv Italije ili loše protiv Hrvatske. Ljudi će se sjećati samo da smo prošli skupinu", rekao je vratar koji je za reprezentaciju debitirao protiv Švedske s 19 godina i četrnaest dana, a zatim se dotakao i obrane Rakitiću.

"Pa, to i nije bilo tako teško za obraniti. Možda je izgledalo spektakularno, ali ja sam bio točno na sredini gola i Rakitić je pucao u mene. Da je pokušao pogoditi jednu od dvije strane, vjerojatno ne bih imao nikakve šanse za obranu."

Španjolska nikada u službenoj utakmici nije pobijedila Francusku. Znači li to nešto Casillasu?

"Nema potrebe da se gledaju statistike ili rezultati iz prošlosti. Takve se stvari mogu promijeniti u sekundi. Istina je da ih nikada nismo pobijedili u službenoj utakmici, tako da ćemo to pokušati sada. Ali mi o tome ne razmišljamo. Postavili smo sebi cilj prije utakmice s Francuzima, a to je da izborimo polufinale", izjavio je 31-godišnji španjolski kapetan.

Pročitajte više