Casillas, Ramos, Lahm i Schweini trajne vrijednosti: Bayern i Real u pet godina promijenili 17 prvotimaca



POSLJEDNJI službeni dvoboj minhenskog Bayera i madridskog Reala odigrao se 7. ožujka 2007. godine u osmini finala Lige prvaka.

> Sudar divova u Munchenu: Bayern bolji u tri od četiri međusobna polufinala!

> Mourinho: Logično je da smo autsajderi protiv Bayerna

> Heynckes: Bayern je treća momčad svijeta, odmah iza Barcelone i Reala

U prvom dvoboju 14 dana ranije Madriđani su slavili s 3:2. Raul je doveo Španjolce u vodstvo u 10. , Lucio je izjednačio u 23., da bi samo pet minuta kasnije Raul svojim drugim pogotkom opet doveo domaćine u prednost. U 34. minuti Nistelrooy je povećao prednost Španjolaca da bi dvije minute prije kraja dvoboja Lucio zabio, kasnije će se pokazati, gol vrijedan prolaska u četvrtfinale.


7. ožujka na Allianz Areni Nijemci su ušli furiozno u utakmicu, a Rooy Makaay zabio je već u prvoj minuti susreta. U 66. Lucio je povećao vodstvo Bavaraca, a u 83. Nistelrooy iz kaznenog udarca postigao tek počasni pogodak. Bayern je prošao zbog gola u gostima, a u četvrtfinalu ga je čekao kasniji prvak Europe - Milan, predvođen Kakom i Filipom Inzaghijem.

Casillas, Ramos, Lahm i Schweinsteiger jedini "preživjeli" strašnu selekciju

U spomenutom minhenskom dvoboju Bayern je nastupio u formaciji: Kahn, Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm, Salihamidžić, van Bommel, Hargreaves, Schweinsteiger, Podolski, Makaay, a Real pak: Casillas, R. Carlos, Ramos, Helguera, Torres, Emerson, Gago, Diarra, Raul, Higuain, Nistelrooy.

Danas, nešto više od pet godina poslije, nećemo imati priliku gledati čak 17 od ukupno 22 igrača. U redovima Bayerna preživjeli su jedino Lahm i Schweinsteiger, a prema najavama Heynckess protiv Reala neće riskirati s nespremnim veznjakom. Kraljevski klub je pak ostao na Casillasu i Ramosu, s tim da će Higuain priliku čekati s klupe.

Vrlo je interesantno vidjeti koliko su zapravo Real i Bayern rekonstruirali igrači kadar u samo nekoliko godina. I Nijemci i Španjolci promijenili su čak devet igrača iz početne jedanaestorke, a kao trajne vrijednosti ostali su Lahm i Schweinsteiger na jednoj strani te Casillas i Ramos na drugoj.

Pročitajte više