Cedevita čeka Zagreb: "Sad idemo po naslov prvaka"

KAO viceprvaci ABA lige košarkaši Cedevite u subotu dočekuju Zagreb, u 12. utakmici Lige za prvaka. Sezona je zasad fantastična - Kup je već u vitrinama, službeno su najbolja momčad u regiji, a bude li se sve odvijalo prema očekivanjima, s Cibonom će se tući za povijesni, prvi naslov prvaka.

"Moramo se nakon Tel Aviva prebaciti na događaje u Hrvatskoj, treba prenijeti onu motivaciju koju smo imali u Izraelu u nastavak sezone", upozorava Dražen Anzulović.

Trener Cedevite svjestan je da se od njegove momčadi u svakoj utakmici do kraja sezone očekuju pobjede: "Bitan je ovo dvoboj za Zagreb, ali i za nas. Čeka nas teška utakmica, respektiramo protivnika i vjerujem da će moji igrači biti na onoj razini kakvu očekujem. Nitko se poslije Tel Aviva ne žali na povrede, Smodiša i dalje nema", naglasio je Zula.

Slično poput svog trenera razmišlja i Tomislav Petrović: "Sada idemo po naslov prvaka, čime bismo potvrdili da smo najbolji u Hrvatskoj. Ne smiju nas opustiti Zagrebovi problemi, a moramo biti jednako agresivni kao u Tel Avivu", naglasio je Petrović.

Brajković na mukama: U Dom Sportova stiže bez Kasuna, Simona i Mašića

Cedevita je u borbi sa Splitom za drugu poziciju uoči doigravanja, dok je Zagrebov ulog u utrci sa Zadrom za četvrto mjesto kudikamo veći - regionalna liga. Nakon dvaju uzastopnih poraza (Split i Cibona) treće posrtanje za Mrave bi moglo biti pogubno.

"I dalje imamo velikih problema s ozljedama igrača. Ne samo da nam nedostaju ključni igrači za našu igru poput kapetana i ponajboljeg igrača Krune Simona ili prvog centra Marija Kasuna, već nam izostanci drastično skraćuju rotaciju, a to nam donosi ogromne probleme. To se najbolje vidjelo u Splitu kad smo na Gripama zbog smanjene mogućnosti rotiranja igrača ostali bez snage u ključnim trenucima utakmice", kazao je u najavi utakmice trener Zagreba Dražen Brajković:

"Sigurno je kako ćemo slične probleme imati i protiv izuzetno kvalitetnog sastava Cedevite, ali pokušat ćemo to na neke načine sakriti", zaključio je Brajković, koji sutra neće moći računati na Simona, Kasuna i Mašića.

Pročitajte više