Cedevita dočekuje Zadar: "Ako želimo biti na vrhu - nema odmora!"

CEDEVITA se nakon poraza od Efesa u Istanbulu okreće dvoboju protiv Zadra. U šestom kolu regionalne lige igrači Bože Maljkovića traže vrlo bitne bodove protiv jedne vrlo talentirane ekipe, a ako uzmemo u obzir da su prije 48 sati igrači Cedevite bili u Istanbulu, Zadrani bi mogli zadati Maljkoviću velike probleme.

"Jedna momčad koja želi biti u vrhu i sljedeće godine izboriti Euroligu mora živjeti s tim. U Caji Laboral su poslije utakmice, kad su izgubili od Olympiacosa, sjeli u dva aviona, navečer doputovali na Kanare i drugi dan ondje pobijedili. Ako želimo biti u vrhu moramo biti spremni na to", rekao je trener Cedevite Božo Maljković.

"Večeras sam dao priliku svim igračima i rekao sam im da ću ih češće mijenjati. Ekipu koja je s Partizanom igrala egal u Beogradu i dobila Zvezdu samo malo inteligentan čovjek može podcijeniti. No, nema govora o tome", poručio je Maljković.

Marko Car tvrdi kako dobro poznaje momčad Zadra.

"Igraš s najjačim europskim momčadima i onda jednostavno dolaziš do nekog protivnika koji je nominalno slabiji od tebe u svakom pogledu, događa se da ih podcijeniš i onda nastradaš. Znalo se to događati. Međutim, ja se nadam da ćemo mi izvući neke pouke iz ove utakmice i maksimalno odigrati utakmicu protiv Zadra."

"Oni su imali i malo nesreće u cijelom tom natjecanju. Malo su potonuli, ali isto tako sad imaju dosta težak raspored. S obzirom da smo se mi zamijenili, sad su im tri utakmice za redom vani. Pokušat će se nekako oporaviti i nakon ovog našeg teškog gostovanja sigurno će protiv nas vidjeti priliku da jednostavno iskoriste naš umor i možda neko podcjenjivanje", rekao je Car, a zatim nastavio:

"Mislim da mi u ovoj ABA ligi predstavljamo neki izazov svim ekipama, pa tako i njima. Dati će 120%, a u takvim uvjetima nikad nije lako igrati", za kraj će Car.

Susret je na rasporedu u nedjelju od 17 sati.

Pročitajte više