Cedevita pobijedila Split za finale Kupa Krešimira Ćosića!

Foto: Ronald Goršić / Cropix

CEDEVITA je prvi finalist Kupa Krešimira Ćosića! Pobjedom nad Splitom 89:80 momčad Ace Petrovića dobila je priliku braniti naslov kojeg su prošle sezone osvojili protiv Zagreba.

Splićani su držali korak s Cedevitom sve do drugog dijela, imali su "Žuti" i vodstvo zahvaljujući raspoloženima Subotiću i Kraljeviću, ali onda je zagrebačka momčad prelomila utakmicu i stvorila prednost koju do kraja nisu ispuštali.

Miro Bilan postigao je 19 koševa za pobijedničku momčad, Wright je zabio 17, Predrag Šuput dodao je 15, Kitchen 12, a Marko Tomas 11 poena. U dresu Splita Kraljević je zabio 16 poena, Krušlin dodao 13, a Subotić 12 poena.

Erjavec: Ne ide bez Vujčića

Trener Splita Mladen Erjavec nakon utakmice je bio razočaran, ali svjestan nedostataka svoje ekipe, posebno izostanka kapetana Nikole Vujčića.

"Cedevita je bila bolja i zasluženo pobijedila. Imali smo problema u obrani, primali smo previše lakih poena, iako smo u prvom dijelu bili dobri. U drugom nam je napad stao, dečki su se borili do kraja, ali bez Vujčića ne ide, on je naš najbolji igrač", rekao je Erjavec.

Drugog finalista odlučit će susret Cibone i Zadra koji se igra od 20:15, također u KD Dražena Petrovića.

Cibona je najuspješniji klub natjecanja koje se redovito igra od 1992. godine. Osvojili su šest naslova, a još osam puta igrali finale. Zadar je uz bok Zagrepčanima sa šest pobjeda i pet finala. Split je natjecanje osvojio pet puta, a Zagreb tri. Finale je još igrao samo Zrinjevac 1995. godine.

Pročitajte više