Cedevita povela protiv Jollyja u doigravanju

Foto: Hina

CEDEVITA je povela s 1:0 u polufinalnoj seriji Lige za prvaka nakon pobjede u prvoj utakmici protiv šibenskog Jollyja 77:53 (42:21).

Utakmica je bila odlučena već nakon dvije četvrtine, kada je Cedevita došla prednosti od 21 koša razlike (42:21), a time je opravdala ulogu velikog favorita u ovoj seriji. Kod Cedevite su najbolji bili Bilan (17) i Nurkić (15), dok su goste predvodili Katura (15) i Smith (12).

"Bila je to na kraju dosta lagana pobjeda za nas. Velikim dijelom utakmice smo ispunili sve zadatke koje smo dogovorili i prije i presudila je druga četvrtina kad su oni dali samo četiri poena. Tu je završilo +16 za nas i mislim da oni više nisu imali snage da se vrate nakon prvog poluvremena", rekao je nakon utakmice Miro Bilan.

Repeša: Parket je mjesto gdje trebaš potvrditi da si favorit


Jasmin Repeša nije bio zadovoljan kako je njegova momčad ušla u utakmicu.

"Kao i protiv Zagreba, ulazak u utakmicu je bio jako loš. Igrali smo bez obaveznog dijela, bez agresivnosti, bez trčanja i bez obrane. No, druga četvrtina i ostatak utakmice je primjer kako ekipa može i mora igrati. To je ono kako trebamo igrati ako hoćemo doći do kraja, a hoćemo. Sigurno da smo favoriti u seriji. Međutim, parket je mjesto gdje to treba potvrditi s jednim pristupom i dobrom igrom", rekao je trener Cedevite.

Druga utakmica igra se 27. svibnja u Šibeniku, a eventualna treća u Zagrebu 31. svibnja. U drugom polufinalu u nedjelju prvu utakmicu igraju Cibona i Zadar.

Pročitajte više