Cedevita predstavila Mašića i Kitchena, propao posao s Dašićem

Foto: Drago Sopta / Cropix

ACO PETROVIĆ nastavio je krojiti momčad s kojom će krenuti u novu godinu i najvažniji dio sezone u regionalnoj košarkaškoj ligi. S Cedevitom lovi Final Four i jednu od prve dvije pozicije koje donose Euroligu.

Prije kratke zimske pauze Cedevitu su napustile jesenske zvijezde Marko Car, Francuz Gelabale i Amerikanac Green, a najnoviji odlazak je onaj 18-godišnje BiH nade Jusufa Nurkića na posudbu u Zadar.

Zagrebačku momčad u pauzi je pojačao Panathinaikosov višak Derwin Kitchen, koji je stigao na posudbu do kraja sezone. Stigao je i Ante Mašić, reprezentativac Ace Petrovića u dresu BiH, koji je posljednjih godina nosio dresove Zagreba i Cibone.

Derwin Kitchen o dojmovima vezanim uz dolazak u novu sredinu govorio je u pozitivnom svjetlu: "Sve je dosad sjajno. Ovo je sjajna grupa igrača. Također su i talentirani i ne znam kako nisu prošli u drugu fazu Eurolige jer imamo prilično dobru momčad. Veselim se igranju u ovoj ekipi, a ja ću na terenu pokušati napraviti što god će trener od mene tražiti. Doveden sam da pomognem momčadi i to ću pokušati."

Kitchen je u Panathinaikosu bio suigrač hrvatskog reprezentativca Roka Ukića: "On je dugo godina u košarci, igrao je NBA ligi i u mnogim velikim klubovima. Kad god sam trebao njegov savjet on bi mi rekao što bih trebao, a što ne bih trebao raditi. On mi je ujedno rekao da je Cedevita prilika za mene i da treba pomoć na playu. Inače nisam veliki fan promjene kluba usred sezone, no moraš učiniti ono što je dobro za tebe i iskoristiti priliku."


Ante Mašić pod Petrovićem je briljirao u reprezentaciji BiH s kojom su izborili Eurobasket 2013.

"Poznajem ekipu i trenera, koji me želio. Upoznat sam sa svima. Igrao sam protiv njih. Znam kako i što. Glavni cilj u ABA ligi je doći do Eurolige, a u Hrvatskoj osvojiti sve što se može – Kup i prvenstvo. Aco me dobro poznaje, zna moje mogućnosti i sigurno će naći mjesta za mene u ekipi", dodao je Mašić.

Treće pojačanje trebao je biti crnogorski reprezentativac Vladimir Dašić, bivši igrač Bešiktaša, no nije odgovorio na ponudu koju je Cedevita poslala prije desetak dana te je klub odustao.

"S obzirom da je desetak dana imao ponudu na stolu, a recimo da je rok bio jučerašnji dan, kako nije stigao potpisani ugovor, mi smo odustali od njegove realizacije iz jednostavnog razloga što smatramo da Mašić može odigrati na poziciji četvorke onoliko koliko smatram da Šuput treba odmarati. Ukoliko se ne desi nešto spektakularno, to bi trebao biti roster za nastavak sezone", rekao je na konferenciji za novinare trener Cedevite Aco Petrović.

Cedevita za vikend igra protiv Splita u 16. kolu ABA lige.

"Split ne bih analizirao previše individualno. Za nas su svih 11 utakmica do kraja kao finala. Bila bi greška podcjenjivati protivnika i uzdati se u to da je Split sve pobjede ostvario na Gripama. Mi nemamo pravo na kiks, na podcjenjivanje. Dva boda protiv Splita vrijede isto kao i dva boda protiv Zvezde u Beogradu i protiv Igokee u Laktašima. Trebamo pokrenuti motor i siguran sam da ćemo u subotu uspješno startati", rekao je Petrović te komentirao očekivanja pred nastavak sezone.

"Kroz treninge i posljednju utakmicu u Kragujevcu veliki napredak i samopouzdanje ostvario je Suton. Njega ću ubaciti u konkurenciju s Bilanom i Andrićem. Oni su svi u biti i u startnoj petorci i treći centri u rotaciji. Tko protiv određenog protivnika bude bolje stajao na terenu, taj će dobiti i veću minutažu. Mašić s druge strane treba pomoći desetak minuta kao backup na četvorci. Otkad je Euroliga otpala više nema toliko potrebe za snažnim četvorkama, a vanjska linija isto tako zahtijeva dodatnog igrača na tim pozicijama".

Pročitajte više