Cedevita protiv Budućnosti: "Ovo je prijelomna utakmica sezone"

Foto: Nenad Dugi / Cropix

Cedevita u lovu na vrh ABA lige mora svladati Budućnost, koju je već pobijedila u gostima ove sezone. Od 18 sati giraju u Domu sportova.

"Čeka nas zahtjevna utakmica, koja bi mogla biti prijelomnica sezone", rekao je trener Aco Petrović.

"Mislim da smo protiv Širokog dobro ušli u utakmicu i igrali s pravim pristupom. Tako isto treba biti i protiv Budućnosti. Trebamo odigrati kao protiv Širokog i ići na pobjedu", dodao je Lukša Andrić u najavi utakmice.

Centar Cedevite kaže kako se ne treba previše osvrtati na prvu utakmicu kad je Cedevita u Podgorici slavila sa 78:74: "To je bila prva utakmica i ona ništa ne znači. Sada je ovo potpuno nova ekipa i naša i njihova. Bit će teška utakmica, ali naš je posao pobijediti. Naša prednost je iskustvo i domaći teren. Mislim da smo mnogo bolji nego na početku sezone".

Radonjić u Zagrebu odmara igrače?

Mladi talentirani igrač Acine momčadi Jusuf Nurkić želi i treću pobjedu ovaj tjedan: "Ne sumnjam da je ekipa stvarno spremna i da će napredovati iz dana u dan. Dosad smo igrali u ritmu Euroliga - ABA liga. Sada moramo nastaviti niz pobjeda u ABA ligi ako želimo ići naprijed. U prvoj utakmici u Podgorici imali smo neke crne periode, ali smo dobili. Siguran sam da ćemo pobijediti i ovdje pred našom publikom."


Trener Budućnosti Dejan Radonjić žali se na umorne igrače nakon borbe sa ljubljanskom Olimpijom u čak tri produžetka: "Dolazimo u Zagreb poslije teškog meča koji smo igrali u Ljubljani i poslije nesretnog poraza nakon tri produžetka. Osim kvalitete Cedevite i prednosti domaćeg terena sigurno imamo i opterećenje zbog potrošenosti koju nosimo iz tog meča. Nadam se da ćemo se uspjeti pripremiti koliko je to moguće kako bi dobro odigrali protiv ekipe koja je po kvaliteti sigurno za sam vrh tablice."

Lutz s "Vukovima" traži pobjedu u Makedoniji

Cibona večeras igra u Makedoniji, gdje je trebala nastupiti još u utorak, ali je susret bio otkazan zbog nevremena.

Trener "Vukova" Danijel Lutz od igrača će tražiti samo pobjedu:

"Želimo oplemeniti dobre stvari koje radimo u zadnje vrijeme, izbaciti padove i dekoncentracije. MZT je izuzetno iskusna momčad koja igra u skraćenoj rotaciji. Njihovi visoki igrači surađuju sjajno u napadu, atipično su dobri šuteri izvana (Gečevski, Čekovski). Vanjska linija radi dobar defenzivni pritisak predvođeni Otaševićem i Bakićem, a Davis i posebice Stojanovski će svojim scoringom usmjeriti utakmicu u korist svoje momčadi".
 

Pročitajte više