Cedevita razbila Zabok sa 42 koša razlike

Foto: KK Cedevita

U ZAOSTALOM susretu Lige za prvaka košarkaši Cedevite su slavili u Bedekovčini protiv Zaboka s 95:53 i učvrstili se na prvom mjestu ljestvice.

Cedevita je lako došla do pobjede, na poluvremenu je bilo 49:33, nakon treće četvrtine 79:44, a na kraju su Zagrepčani napravili konačnih 42 koša razlike. Kod Cedevite su najviše koševa postigli Bilan (27) i Barać (12), dok su domaćine predvodili Zrnić (14) i Crnjević (12).

Na ljestvici vodi Cedevita (9-2) ispred Cibone (9-3), Zadra (8-4) i Zagreba (7-4), a potom slijede Kvarner 2010 (5-7) i Šibenik (5-7), te Zabok (2-10) i Alkar (2-10).

 

"Nakon finala ABA lige malo smo pali fizički i psihički, no mislim da smo se sad vratili. Kako se bliži playoff igramo sve bolje i nadam se da ćemo u doigravanju opet biti na vrhuncu i da ćemo osvojiti naslov. Što se tiče naše velike rotacije, to je trenerov posao koga će stavit, a koga neće. Mi igrači smo tu da radimo i treba ići maksimalno", izjavio je nakon pobjede Cedevitin Ante Delaš.

Trener Zaboka Dragutin Črnjević nije bio ljut na svoje igrače: "Cedevita je za nas drugi svijet. Čestitam na pobjedi. Može se stvarno reći da su to oni rutinski odradili. Mi imamo manji fond igrača i sigurno da s ovim ne možemo pružiti ozbiljniji otpor. No, mislim da su igrači nešto naučili, a publika je vidjela ekipu koja je ove godine bila u Euroligi i finalu ABA lige. To je za nas veliki događaj i mislim da gledatelji u ovakvoj situaciji prvenstveno mogu biti zadovoljni da na našem području još postoji jedan klub koji može priuštiti ovakve utakmice u Zagorju."

Pročitajte više