Cedevita slavila u Berlinu na oproštaju od Eurolige

Foto: Hina

U POSLJEDNJOJ utakmici u Euroligi Cedevita je porazila Albu u Berlinu sa 70:67 zaključivši natjecanje na petom mjestu u skupini s tri pobjede i sedam poraza.

Cedevitu su do pobjede predvodili Miro Bilan sa 12 koševa i šest skokova, Luka Babić sa 10 koševa i pet skokova, te Nemanja Gordić i Tomislav Zubčić sa po osam koševa. Kod Albe najefikasniji su bili Jamal McLean sa 16, te Alex Renfroe sa 13 koševa.

Repeša: Važna pobjeda iz milijun razloga

"Važna pobjeda iz milijun razloga. Htjeli smo se od Eurolige oprostiti pobjedom baš ovdje, protiv ekipe koja nas je dobila u Zagrebu. Nismo bili dobri u prvom poluvremenu, nismo odgovorili na njhovu agresiju, nismo kontrolirali skok, ali imali smo dobar rezultat obzirom na odnos snaga", rekao je Repeša nakon pobjede.
 

"Obrambeno smo igrali jako dobro, možda i najbolju utakmicu ove godine. Raduje me da su mladi igrači odigrali jako dobro drugo poluvrijeme", dodao je.

"Fantastična pobjeda protiv Albe koja je prošla, bili su nam izravni konkurent. Igrali smo do samog kraja i pokazali smo da možemo dobiti ekipu iz Top 16. Lijepo je bilo pobijediti i prvaka Europe i Albu. Nadamo se da ćemo ostati konkurentni u Eurokupu", rekao je Tomislav Zubčić.

Cedevita seli u Eurokup

Momčad Jasmina Repeše i prije utakmice je bila bez izgleda za plasman u Top 16, a u nastavku europske sezone preselit će u drugi krug Eurokupa gdje će u skupini I igrati protiv Virtusa iz Rima, ruskog Crvenog oktobra iz Volgograda, te španjolske Zaragoze. Drugi krug Eurokupa igrat će se od 6. siječnja do 11. veljače.

Prva četiri mjesta u skupini B koja vode dalje osvojili su moskovski CSKA, Maccabi Tel Aviv, Unicaja Malaga, te Alba Berlin.

Pročitajte više