Cedevita srušila Široki i došla do pete pobjede u ABA ligi

Foto: HINA

CEDEVITA je u 6. kolu ABA lige svladala Široku sa 85:76. Cedevitu je do nove pobjede u regionalnoj ligi predvodio Nolan Smith sa 19 poena, dok je Miro Bilan ubacio 15 poena.

Trener Cedevite Jasmin Repeša bio je zadovoljan partijom svojih igrača.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali vrlo solidno, energetski i trkački. Šuterski mislim da smo imali visok postotak šuta za dva i tri. Odigrali smo kako smo pripremili utakmicu. I drugo smo poluvrijeme otvorili na identičan način, no vjerojatno smo se malo zadovoljili visokom razlikom. Nestalo nam je koncentracije, izgubili smo neke lopte u stražnjem polju i onda se tu pojavi problem. Međutim, vrlo je dobro da se može učiti na ovakvim utakmicama kada se dobiva jer čekaju nas tri puno jače utakmice, uz puni respekt prema Širokom. Protiv Sassarija ćemo morati igrati svih 40 minuta kao što smo danas igrali prvih 20, a onda igramo sa Zvezdom i Chalonom", poručio je Repeša nakon utakmice.

Trener Širokog Damir Vujanović čestitao je Cedeviti na uvjerljivoj pobjedi.

"Mi smo utakmicu izgubili u prvom dijelu. Tu smo odigrali premekano. Znali smo da je Cedevita bez dvojice vanjskih igrača, Baždarića i Tomasa, i htjeli smo od početka agresivnom igrom na vanjskoj liniji pokušati stvoriti pritisak i doći u egal. No, nismo uspjeli. U pojedinim trenucima primili smo previše koševa uz faul, što se ne smije događati. Isto tako, u prvom poluvremenu nismo imali dobru rotaciju u obrani na niskom postu protiv njihovih visokih igrača, gdje smo bili hendikepirani neigranjem Kaštropila".

Pročitajte više