Cedevita u Kragujevcu traži treću pobjedu u nizu

Foto: Nenad Dugi / Cropix

U 15. kolu ABA lige Cedevita gostuje u Kragujevcu kod Radničkog. Utakmica se igra u nedjelju od 19 sati, a Zagrepčani se nadaju produžiti niz nepobjedivosti na tri utakmice.

"Mislim da je ovo možda i najvažnija utakmica. S ovom pobjedom dobili bi puno. Naročito pred pauzu u kojoj možemo ponovno, kako kaže Aco, resetirati malo ekipu u smislu da počnemo neke stvari iznova i u smislu unaprjeđenja naše igre", rekao je razigravač Cedevite, Vlado Ilievski.

"Znamo da je Radnički veoma dobra ekipa koja je malo lošije počela sezonu, ali s par pojačanja u vidu Ćapina i Varde dobila je puno i postala pretendent za najviša mjesta. Oni igraju pred svojom publikom i sigurno će biti puna dvorana. Teško je tamo igrati. Igrao sam ondje već par puta i stvarmo trebamo imati koncentraciju svih 40 minuta da ih stisnemo i pokažemo sve što znamo. Vidjeli smo ove godine u Jadranskoj ligi da je svaka utakmica teška i teško je dobiti", kazao je Makedonac. "Nema izrazitih favorita, jedino je Igokea iznenađenje. Već je počeo drugi dio sezone u ABA ligi i za nas je svaka utakmica do kraja pravo finale", dodao je Ilievski.

Pomoćni trener Cedevite Dejan Jovović analizirao je momčad Radničkog...

"Kod njih je svojstveno da svake godine mijenjaju igrače i da igrači koji dođu tokom sezone preuzmu sve konce momčadi. Vođa momčadi je Ćapin, koji nije od početka sezone s njima, a prvi centar trenutno im je Varda, koji je isto stigao u toku sezone. Međutim, sve ovlasti u momčadi ima Amerikanac Terrico White, koji je izvanredan igrač i koji je igrao u NBA-u i sve dosta ovisi o njegovom raspoloženju. To je igrač koji može uništiti protivničku ekipu, a ako je neraspoložen može i dosta naškoditi svojoj ekipi."

Protiv Širokog i Budućnosti sjajne partije pružili su Predrag Šuput i Bracey Wright. Bilo bi sjajno ako bi to ponovili i u nedjelju.

"Teško je očekivati da samo njih dvojica mogu dobiti Radnički. Mislim da se tu moraju priključiti još neki igrači, posebno iz vanjske linije. Očekujemo i da Tomas igra sve bolje i bolje u napadu i mislim da ekipa shvaća da je ovo vrlo, vrlo važna utakmica. Nije isto otići na mini-pripreme, pauzu, s pozitivnom nizom i sa zadnjim porazom uoči praznika. Tako da očekujem da ćemo svi zajedno dati 150% da tu utakmicu dobijemo", zaključio je Jovović.

Pročitajte više