Cedevitin junak i Cibonin osvetnik: Znao sam da će ući čim sam šutirao

Foto: Hina, KKCedevita

"NISMO mogli zamisliti ljepši način kako ćemo pobijediti", poručio je kapetan Cedevite Marino Baždarić nakon povijesne pobjede 81:79 protiv Partizana u polufinalu ABA lige.

> Šokirani Partizanovac koji je izgubio NBA finale poručuje: Ovo mi je najteži poraz u karijeri

> Lude činjenice ABA lige: Cedevita i Cibona u Beogradu pišu povijest

> Šut za povijest: Pogledajte kako je Smith šokirao Partizan i Grobare

> Repeša nakon pobjede za Euroligu: Idemo se odmoriti pa dobiti Cibonu!

> Hrvatsko finale u Beogradu! Smith na Kecmanov način slomio Partizan

"Apsolutno zasluženo igrat će se hrvatsko finale. Za veliku većinu ljudi neočekivano, ali vjerovali smo u sebe i u najvažnijem smo trenutku odigrali najbolju utakmicu", dodao je Baždarić. 

Luka Babić ne želi sada razmišljati o nedjeljnom finalu.

"Ušli smo jako u utakmicu, ali smo kasnije očekivano pali. Oni su se vratili uz pomoć publike, ali mi smo vjerovali u sebe i nismo se predavali. Cibona u finalu? Teško mi je sada o tome razmišljati", rekao je Babić.

Bilan: Ima li što ljepše od hrvatskog finala u Beogradu?

Miro Bilan dominirao je u reketu i postigao neke od najvažnijih poena u posljednjoj četvrtini.

"Utakmica je bila jako zanimljiva. Dobro smo krenuli u prvo poluvrijeme i odigrali smo sve po dogovoru. Malo smo pali u drugom poluvremenu, no na vrijeme smo uspostavili obranu i mislim da smo na kraju zasluženo slavili. Teško mi je sad govoriti vruć o finalu odmah nakon utakmice. Svakako da se moramo dobro pripremiti i napraviti dobar skauting, a igrali smo i nedavno s njima. Ima li što ljepše od hrvatskog finala u Beogradu", pita se Bilan.

Smith: Znao sam da ulazi

Junak je Nolan Smith koji je pogodio nevjerojatnu tricu za pobjedu Cedevite, a tako osvetio i Cibonu koja je na sličan način izgubila od Partizana.

"Vrlo smo uzbuđeni što ćemo igrati protiv Cibone u finalu i neka najbolji pobijedi. Osjećao sam da je zadnji šut dobar. Činilo mi se da je lopta dobra čim je napustila ruku i znao sam da ulazi. Već sam promašivao dosta zadnjih šuteva i morao je jedan ući", rekao je Smith i pohvalio atmosferu u Areni koju je rasplakao svojim šutem.

Nurkić: Najvažnije je da smo prekinuli dominaciju Partizana

Jusuf Nurkić, kojeg su gledali mnogi NBA skauti u Beogradu, vodio je veliku borbu pod košem s centrima Partizana.

"Prekinuli smo dominaciju Partizana i to je najvažnije. Sada idemo na Cibonu, koja je naš gradski rival. Mislim da smo zasluženo dobili i svaka čast momcima. Borili smo se", izjavio je Nurkić.

U finalu će Cedevita igrati protiv Cibone, a Hrvatska će tek drugi put u povijesti imati pobjednika regionalne lige. Prvi je Zadar koji je najbolji bio 2003. godine.

 

Pročitajte više