Červar: U Areni sam se sjetio "Morske vile" i predivnih trenutaka sa Svjetskog prvenstva

LINO ČERVAR nakon tri godine vratio se u zagrebačku Arenu. Jučer je tamo s Metalurgom tražio prolazak u četvrtfinale Lige prvaka protiv Zagreba, a 2009. je s hrvatskom reprezentacijom igrao u finalu Svjetskog prvenstva. Izgubio je obje utakmice. Jučer je Zagreb s 26:21 bio bolji i izbacio Červarovu momčad.

"Nije bilo "Morske vile" i predivnih trenutaka s finala Svjetskog prvenstva. Izgubili smo, ali uzdignuta čela idemo kući jer je ovo bio najveći uspjeh kluba. No, imali smo šansu, stisnuli smo Zagreb u drugom dijelu, možda smo se bojali velikog protivnika", rekao je Červar za Olimp HTV-a.

Rukomet u Makedoniji doživljava procvat, puno se ulaže.

"Drago mi je da je Metalurg dao udio u uspjesima reprezentacije. Mislim da su Makedonci shvatili da je sport najveće ministarstvo vanjskih sportova. Sport na najbolji način pokazuje veličinu zemlje, zemlju otvorenog srca i vedrine. Postoji optimizam koji je kod nas malo zamro. Sport je od društvenog interesa i puno se ulaže."

Zagreb je konačno prošao u četvrtfinale.

"Čestitam im na tome i želim puno uspjeha u četvrtfinalu. Rukomet je najtrofejniji kolektivni sport u našoj zemlji i veliko mi zadovoljstvo čini što sam dio rukometne obitelji."

Mogu li Zagrebaši do Final Foura?

"Ovisi o ždrijebu, ali i optimizmu. Ja sam optimist."

Ugovor s Metalurgom traje mu do kraja sezone. Ostaje li u Makedoniji nakon toga?

"Prerano je, moramo sad osvojiti treći put zaredom prvenstvo Makedonije. Oni su prema meni bili jako dobri i ne trebam sad o tome razmišljati. O tome ću misliti kad dođe vrijeme."

Kako komentira nastupe reprezentacije i rad Slavka Goluže?

"Mogu reći pozitivno o reprezentaciji i vodstvu. Goluža je bio moj učenik, pomoćni trener i nastavio je put.

Postoji li mogućnost da se vrati na klupu hrvatske reprezentacije?

"Bilo bi nekorektno da govorim o tom pitanju. Uvijek sam imao svoju viziju i znao što hoću. Naravno da moraju postojati okolnosti da se to ostvari i vidjet ćemo gdje me budućnost vodi."

Pročitajte više