Červar o sudaru sa Zagrebom: Samozadovoljavanje nije moj slogan

KUGLICE u Kopenhagenu ponovno su spojile Linu Červara i Zagreb. Za prolazak u četvrtfinale rukometne Lige prvaka naš će prvak morati preskočiti Červarov Metalurg iz Skopja, koji je u svojoj skupini zauzeo treće mjesto - iza Hamburga i Cimosa iz Kopra, a ispred Wisle Plock, St. Petersburga i Constant.

> Červar stoji na putu do četvrtfinala!

"Zagreb je puno zadovoljniji ovakvim ishodom, oni su nas priželjkivali i dobili su što su htjeli. Imperativ prolaska je na njima", za Index će Červar, koji priznaje da je i "plasman među 16 najboljih veliki uspjeh za njegov klub":

"To je velika stvar za nas, mi se dvije godine konstantno dižemo i naravno da smo prezadovoljni ulaskom u osminu finala."

Ipak...

"Zagreb ima najboljeg igrača na svijetu i nositelje igre u hrvatskoj reprezentaciji"

"Kakav bih ja to trener bio kad bih rekao da sam zadovoljan ovim postignućem. Što god napravite, nikad nije mudro reći da ste zadovoljni. Samozadovoljavanje nije nikad bio niti će biti moj slogan", poručuje Lino:

"Ne gajimo nikakve nerealne ambicije, ali isto tako se nećemo unaprijed predavati. Mi trebamo igrati borbeno, ako hoćemo zadržati bilo kakve šanse. Zagreb ima u svojim redovima najboljeg igrača na svijetu, ima i nekolicinu igrača koji su nositelji igre u hrvatskoj reprezentaciji, a tko god dobije Barcelonu u Barceloni jasno je da pretendira na sam vrh Europe."

"Ja sam prvi dao šansu Kopljaru"

Iako Ivano ima sve više problema s ozljedama, a godine neumoljivo idu, za Červara je i dalje broj jedan, prvi rukometaš svijeta:

"Muče ga ozljede, ali trebamo ga respektirati. Poštujem iznad svega sav doprinos koji je dao u osvajanju medalja naše reprezentacije", komplimentirao je Baliću Lino, ponosan što je upravo on uveo Marka Kopljara u reprezentaciju 2009.:

"Njemu sam ja prvi dao šansu, kao i Gojunu i Štrleku. Taj trojac predvodnik je novog vala hrvatskih rukometaša", zaključio je Červar.

Pročitajte više