Česi razbijeni u Ledenoj: Medvjedi "pojeli" Znojmo i stigli na korak od polufinala!

MEDVEŠČAK je s 5:0 razvalio Znojmo u trećoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja EBEL-a i time u seriji do četiri pobjede poveo 3:0. Četvrta utakmica igra se u nedjelju u Češkoj.

Jednako žestoko kao i prije dva dana, Česi su otvorili i utakmicu u Ledenoj. Hrabro su odgovorili i Medvjedi pa su poslije nepune četiri minute zbog grubosti isključeni Saša Martinović i Adam Havlik. U igri četiri na četiri nije bilo golova, a Kristan je svojim obranama čuvao nulu.

Druga polovica prvog perioda obilovala je (uglavnom nesankcioniranim) grubostima (iznimka su isključenja Jakuba Stehlika i Joela Prpica u 13. i 14. minuti), ali i velikim promašajima Medvjeda. I Marek Čiliak je poput Kristana spustio roletu, a kako su se nizale akcije pred golom Čeha, rastao je i broj Čiliakovih obrana.

Potop Čeha na početku druge trećine: Popili četiri gola u pet minuta!

Nakon završetka prve trećine Michael Danton zbog grubosti je dobio dvije minute kazne, što Medveščak preko kapetana Letanga koristi već nakon 59 sekundi druge dionice. Bila je to uvertira u šamaranje koje će uslijediti.

U 24. minuti Antonin Boruta isključen je zbog povlačenja, a Medvjedima je 28 sekundi s igračem više bilo dovoljno da zabiju i drugi gol. Učinio je to Greg Day, igrači Znojma nisu se pošteno ni oznojili, a uslijedila su nova dva šoka. Unutar 31 sekunde Medveščak je, u situaciji kad nije bilo power-playja, stigao do ogromnih 4:0 (Siddall je zabio na asistenciju Brinea, a Macaulayju su akciju složili Kinasewich i Prpic). Nervozni Česi nakon toga su zaredali isključenjima, ali Medvjedi su malo otpustili gas pa se u zadnju dionicu ušlo s četiri gola viška.

Igrači Znojma nisu se ni nadali da mogu zapapriti Medvjedima. Štoviše, Medveščak je i u zadnjoj trećini bio opasniji, ali ne i toliko efikasan. Siddall je u 53. minuti svojim drugim golom zaključio priču, a do kraja utakmice bilo ne nebrojeno puno tučnjava, koje su publiku dizale na noge. Baš kao i gramzivi Medvjedi.

EBEL liga, četvrtfinale doigravanja, treće utakmice:

Medveščak – Znojmo 5-0, (Medveščak vodi u seriji 3-0) 

Linz – Vienna Capitals 3-0, (Linz vodi u seriji 2-1) 

Alba Volan – Olimpija 8-1, (Alba vodi u seriji 2-1)

Salzburg - Klagenfurt 4-2, (Salzburg vodi u seriji 2-1)

Pročitajte više