Chelsea iz ponora do pobjede, Hazard opet blistao


 
U UTAKMICI 3. kola Premierlige Chelsea je na Stamford svladao Reading s 4:2 i to nakon što je gubio 2:1, prvi put se ove sezone predstavivši svojim navijačima.

Europski su prvaci poveli u 18. minuti 39. golom Lamparda u karijeri s bijele točke, samo ih je Alan Shearer skupio više (56). U 25. minuti nakon ubačaja McClearyja i gola Pogrebnjak Reading je izjednačio. Potpuni preokret uslijedio je samo četiri minute kasnije. Danny Guthrie je pucao iz slobodnog udarca, a domaći vratar Petr Čech loše reagirao i samo odbio loptu u mrežu.

Chelsea je do izjednačenja stigao tek u 69. minuti kada je Gary Cahill pogodio iz slobodnjaka s 25 metara, da bi se u 81. minuti Bluesi napokon dokopali novog vodstva. Ashley Cole je proigrao Fernanda Torresa koji je zabio iz blizine za 3:2. Gosti su nakon toga krenuli na sve ili ništa, a domaćini u samom finišu novim golom potvrdili pobjedu.

U petoj minuti sudačke nadoknade uslijedio je brzi kontranapad domaćina, Hazard je nesebično poslužio Ivanovića za konačnih 4:2. Zanimljivo je spomenuti da je od početka sezone 2009./2010. Chelseaju ovo bila tek četvrta pobjeda u 26. utakmici u kojoj je primio dva ili više pogodaka.

Pročitajte više