Chelsea kupio kapetana mlade Srbije, Radošević seli u Seriju B, Udinese želi Pericu

Foto: Getty Images / Guliver, Screenshot (bayer04.de)

PRIJELAZNI ROK za nogometaše traje već dvadesetak dana, i u većini europskih zemalja traje još barem dva tjedna. U Hrvatskoj su već zaključeni najveći poslovi ove zime, neki još čekaju potvrdu, a u europskim okvirima tek se očekuju prave "bombe".

22:00 - Talijanski prvoligaš Parma je dovela na posudbu do kraja sezone urugvajskog veznjaka Cristiana Rodrigueza iz madridskog Atletica, te portugalskog napadača Silvestrea Varelu iz Porta.

Parma je u 19 kola osvojila samo devet bodova, kao i pretposljednja Cesena, a 17. Chievo, koji drži posljednje mjesto za ostanak u ligi, bježi joj devet bodova.

20:00 - Stipe Perica, hrvatski napadač kojeg je Chelsea prošle godine kupio od Zadra i poslao na posudbu u nizozemski NAC Bredu, na meti je Udinesea koji je već krenuo u pregovore s engleskim klubom oko mogućeg transfera. Talijanski portali navode kako će najvjerojatnije doći do posudbe, ali nisu isključene ni druge opcije.

19:20 - Josip Radošević, mladi hrvatski veznjak i povremeni reprezentativac, na korak je do prelaska u Varese. Igrač koji je prije gotovo dvije godine iz Hajduka prešao u Napoli, tek se ove zime probio do prve momčadi, ali zbog malo dobivenih prilika, odlučio je kako je posudba bolja opcija za njega.

Varese je u borbi za ostanak u Seriji B.

18:45 Najtraženiji Dinamom eksponat na tržištu Marcelo Brozović neće u Napoli. Tu vijest je potvrdio igračev menadžer

17:50 Aktualni prijelazni rok obilježio je Van Gaal i United. Kupuju, prodaju, žele, nude...Jučer je vijest dana bila moguća trampa s Realom oko golmana De Gee. No, Van Gaal ističe kako Garteh Bale je velika želja, no na listi prioriteta ipak su na prvom mjestu Mats Hummels i Kevin Strootman

17:45. Edison Cavani već neko vrijeme nije baš zadovoljan u ''raju i raskoši'' PSG-a. Naveliko se priča o odlasku sjajnog napadača, a kao moguće destinacije uglavnom se navode one na Otoku. Urugvajca bi željeli United i Liverpool, no on sam ističe kako mu ''srce kuca'' za Arsenal. Ipak, od transfera sad neće biti ništa. No, na ljeto...

15:30 Danilo Pantić (18), veznjak i kapetan mlade reprezentacije Srbije, prešao je iz Partizana u Chelsea za 900 tisuća eura. Iako je to "sića" za velikog talenta, kojeg je htio i Juventus, Partizan može biti sretan i s tim iznosom, jer Pantiću je na ljeto isticao ugovor, pa da je otišao kao slobodan igrač, njegov sada već bivši klub dobio bi tek naknadu za razvoj igrača. Pantić će ići putem Delača, Perice i Pašalića: Chelsea je objavio da će ga odmah proslijediti na posudbu u svoju nizozemsku filijalu Vitesse.

15:00 Tin Jedvaj i službeno je igrač Bayera iz Leverkusena! Mladi hrvatski branič potpisao je ugovor s njemačkim klubom,a Roma bi trebala dobiti 7,5 milijuna eura.

"Sretan sam, Bayer je najbolja opcija za mene i za moj budući razvoj. Sad želim ovdje napredovati", rekao je Jedvaj prilikom potpisa ugovora.

14:30 Shinji Okazaki je bio blizu transfera u Kramarićev Leicester, ali su pregovori trenutno prekinuti. Mainz traži previše - 10 milijuna eura.

13:40 Tottenham je dogovorio sa Swanseajem transfer Kylea Naughtona za šest milijuna eura. Ostalo je još samo da desni bočni dogovori uvjete svog ugovora s Tottenhamom.

13:00 Norveški mediji javljaju kako je transfer Martina Odegaarda iz Stromsgodseta u Real Madrid sređen. Preostaje još dogovoriti neke detalje oko posla vezanog uz sjajnog 16-godišnjaka kojeg su pokušali dovesti Manchester United i Liverpool, ali je on odabrao Kraljeve. Europski prvak za njega bi trebao platiti tri i pol milijuna eura.

 

12:30 Hajduk bi u ovom prijelaznom roku prvo mogao prodati - Mateja Jonjića! Član Bijelih koji je prvi dio sezone odlično odradio na posudbi u Osijeku, zabio je četiri gola uz asistenciju, nije otišao sa svojim klubom na pripreme u Novigrad. Navodno je za Jonjića zainteresiran klub iz Južne Koreje i po svemu sudeći Hajduk će ga uz određenu odštetu pustiti na Daleki istok.

11:30 Engleski mediji tvrde da je Arsene Wenger odlučio opet poslati Joella Campbella na posudbu, a prvi u redu stoji Real Sociedad s trenerom Davidom Moyesom.

10:20 Engleski Daily Mail javlja da je Wolfsburg poslao ponudu od 30 milijuna eura za Andrea Schürrlea, igrača Chelseaja, iako je za njega interes iskazivala i Borussia Dortmund.

Klopp se, javlja Bild, izgleda okrenuo Lassani Diarri, veznjaku koji je trenutno bez kluba, a koji se dovodio u vezu i s milanskim Interom.

09:15 Tonći Mujan možda neće biti jedini Hajdukov igrač u Zadru u nadolazećoj polusezoni, ofenzivac Arlind Basha stigao je na trening momčadi Igora Štimca, i ako zadovolji ostat će na posudbi.

08:30 Upitna je budućnost Danija Alvesa u Barceloni. Brazilac ima ugovor s Kataloncima do lipnja ove godine, još nije izrazio jasnu želju za ostankom, a za njega postoji interes drugih klubova.

"Trenutno se ne bavimo tim, usredotočeni smo na utakmice. Vidjet ćemo hoće li doći do produženja ugovora, konačna odluka bit će na trenerima", rekao je predsjednik Barce Josep Maria Bartomeu za Barcelona Television.

07:55 Još se čeka potez Chelseaja, Mourinho je zasad miran u ovom prijelaznom roku, no postoje naznake da će se to promijeniti. Mediji pišu da je zainteresirana za ofenzivca Fiorentine Juana Cuadrada, čija je odštetna klauzula postavljena na 37 milijuna eura. Portugalac je još dok je bio na čelu madridskog Reala pokazivao želju za dovođenjem Cuadrada.

07:00 Alvaro Arbeloa odbacio je mogućnost da se vrati u Premiership, u posljednje vrijeme ga se povezivalo s ponovnim dolaskom u Liverpool, ali i s Chelseajem i Arsenalom. 

"Vrlo sam sretan u Madridu, imam još godinu i pol dana ugovora s Realom i bit ću ovdje dok god budem mogao. Mislim da mi je ovo zadnji klub u karijeri", rekao je 32-godišnjak prilikom gostovanja na radijskoj postaji Onda Cero.

TRANSFERI: 

 IGRAČ   DOLAZAK   ODLAZAK   PRIJELAZ
Suso Milan Liverpool Potpuni transfer
Alexandru Matel Dinamo Astra Potpuni transfer
Matija Nastastić Schalke Manchester City Posudba
Jermain Defoe Sunderland Toronto Potpuni transfer
Wilfrid Bony Manchester City Swansea Potpuni transfer
Carlos Gil Aston Villa Valencia Potpuni transfer
Yaya Sanogo Crystal Palace Arsenal Posudba
Sebastian Giovinco/td> Toronto Juventus Slobodan transfer
Mehmed Alispahić Sarajevo Rijeka Slobodan transfer
Marin Tomasov Rijeka Munchen 1860 Slobodan transfer
Alessandro Diamanti Fiorentina Guangzhou Posudba
Duje Čop Cagliari Dinamo Potpuni transfer
Xherdan Shaqiri Inter Bayern Potpuni transfer
Tomaš Kalaš Middlesbrough Chelsea Posudba
Andrija Vuković Balikesirspor Split Potpuni transfer
Željko Brkić Cagliari Udinese Posudba
Miguel Layun Watford Granada Potpuni transfer

 Victor Valdes 

 Manchester United   Barcelona   slobodan transfer 
 Alejandro Gonzales  Cagliari  Verona   posudba 
 Edimar   Cordoba   Chievo   posudba 
 Michael Keane   Burnley   Manchester United   potpuni transfer 
 Tod Kane   Nottingham F  Chelsea   posudba
 Lewis Baker  Sheffield W   Chelsea   posudba 
 Masahudu Alhassan  Latina   Genoa   posudba
 Mauricio Pinilla   Atalanta   Genoa   posudba 
 Lass   Granada   Rayo V.  posudba 
 Cani   Atletico Madrid   Villarreal   posudba 
 Mauro Zarate   QPR   West Ham   posudba 
 Fernando Torres   Atletico Madrid   Milan   posudba
 Oriol Riera   Deportivo   Wigan   posudba 
 Alessio Cerci   Milan   Atletico Madrid   posudba 
Egor Filippenko  Malaga  BATE   potpuni transfer 
 Mark Schwarzer   Chelsea    Leicester    Slobodan transfer 
 Lukas Podolski   Inter   Arsenal    Posudba 
 Enzo N. Perez   Benfica  

 Valencia  

 Potpuni transfer 

  

Pročitajte više