Chelseajev "smak svijeta"

Foto: AFP

CHELSEAJEV poraz u finalu klupskog Svjetskog prvenstva u Yokohami engleski su mediji proglasili "propašću svijeta".

> Brazilci prekinuli europsku dominaciju: Corinthians slomio Chelsea i postao prvak svijeta!

> Pogledajte što je Torres uspio promašiti u finalu Svjetskog klupskog prvenstva

Tako su izgledala lica Chelseajevih igrača dok su na travnjaku slomljeni gledali igrače Corinthiansa kako slave svjetsku titulu.

Pogledajte depresivna lica Chelseajevih igrača dok gledaju kako Brazilci slave naslov svjetskog prvaka.
 

 
Brazilci su savršeno kontrolirali prvake Europe i zabili gol nakon sjajne akcije u kojoj je sudjelovala cijela momčad, a završni udarac bio je Guerrerov za konačnih 1:0.

Chelsea je prva europska momčad nakon šest godina kojoj nije uspjelo osvojiti Svjetsko prvenstvo.

"Bilo je teško, razočarani smo zbog promašenih prilika. Taktički je Corinthians dobra ekipa, moji igrači imaju kvalitete, ali fizički neki nisu toliko jaki", rekao je Benitez koji je prije samo dva tjedna potpisao i ispadanje iz Lige prvaka.

"Ovo je za južnoamerikance kao finale Svjetskog prvenstva", poentirao je Benitez i nastavio: "Vidjelo se od prve minute kako su nasrnuli na nas. Dobro su vodili igru, ali su i stalno obilazili suca i tratili vrijeme na terenu".
 



O crvenom kartonu Garyja Cahilla Španjolac je samo rekao kako nema primjedbi nakon što je vidio snimku.

"Torres će biti još bolji"

Fernando Torres, koji se razbudio dolaskom Beniteza pod kojim je briljirao u Liverpoolu, promašio je nekoliko velikih prilika, a trener Chelseaja o tome je rekao:


"Imao je sjajnih prilika i poništen gol, ali nije ih iskoristio. Svi znamo da se u finalima takve greške kažnjavaju. Bio je opasan cijelu utakmicu, bit će još bolji".

"Imali smo četiri stopostotne prilike u važnoj utakmici. To je dobro. Neki igrači dobili su veliko iskustvo za buduće utakmice, znat će igrati protiv jakih južnoameričkih momčadi. Doživjeli su drugačiju atmosferu nego što su navikli u Engleskoj", dodao je uvijek pozitivni Benitez kojeg čeka težak zadatak podizanja ekipe uoči nastavka prvenstvene sezone.

Frank Lampard rekao je: "Znali smo da će biti teško. Odlazimo s onim lošim osjećajem jer smo mogli barem izvući remi. Razočarani smo što smo došli tako daleko, a nismo pobijedili. Moramo se okrenuti prvenstvu i tamo napraviti pozitivnu seriju".

Tite trofej posvetio navijačima

S druge strane, brazilski velikan vratio je naslov, kojeg je osvojio davne 2000. godine, u svoje vitrine. Deseci tisuća fanatičnih navijača stiglo je u Japan podržati svoje ljubimce, a na stadionu su stvorili Corinthiansu domaćinsku atmosferu zapalivši desetke baklji tijekom utakmice.

Oko 20 tisuća navijača stiglo je preko Tihog oceana, a trener brazilskog kluba njima je posvetio pobjedu.


"Drago mi je da smo uspjeli uzvratiti našim navijačima jer su nas ohrabrili i stigli s nama skroz do Japana", rekao je trener Tite.

"Navijači su igrali za nas. Kad igrači nisu imali ovoljno energije, oni su ih podigli. Corinthians može njima zahvaliti što je došao tako daleko", dodao je.

"Mogli smo i ranije završiti utakmicu, ostali smo mirni i sretan sam što smo pobijedili Chelsea", rekao je Tite.

 

 

Dosadašnji osvajači Svjetskog klupskog prvenstva:

    2000 - Corinthians (Brazil)
    2005 - Sao Paulo (Brazil)
    2006 - Internacional (Brazil)
    2007 - AC Milan
    2008 - Manchester United
    2009 - Barcelona
    2010 - Inter Milan
    2011 - Barcelona

Pročitajte više