Čilić: Baghdatis je neugodan, ali odgovaraju mi uvjeti i podloga

Foto: Hina

OVAJ tjedan počeo je posljednji Grand slam sezone US Open. Prva od hrvatskih predstavnika na teren je izašla Mirjana Lučić - Baroni te u 1. kolu sa 6:3, 7:6 svladala Španjolku Garbinu Muguruzu.

U 2. kolu čeka ju izraelska tenisačica Sahar Peer. Danas i sutra očekuju se nastupi i ostalih naših tenisača: Borne Ćorića, Ive Karlovića, Ivana Dodiga, Donne Vekić, te našeg prvog reketa i 14. nositelja turnira Marina Čilića. Njega u 1. kolu čeka Cipranin Marcos Baghdatis.

''Svi znamo da je Marcos iznimno talentiran igrač. Posljednjih par mjeseci imao je dosta dobrih rezultata na Challengerima i definitivno se vraća na poziciju gdje pripada u svjetskom tenisu'', rekao je Čilić i najavio.

''Koncentriran sam maksimalno, želim napraviti jako dobar rezultat, osjećam se jako dobro na terenu i moram biti spreman od prvog poena igrati što je moguće bolje. Baghdatis je dosta neugodan i može odigrati jako dobro pa očekujem težak meč, ali nadam se da mogu proći ovu prvu dosta tešku prepreku''.US Open je, kaže Marin, turnir gdje inače odlično osjeća.

''Možda moj najbolji Grand slam uz Australiju jer mi podloga i uvjeti dosta dobro odgovaraju. Uživam igrati ovdje, publika je malo drugačija nego na ostalim Grand slamovima, posebno na noćnim mečevima gdje je puno veći show nego na ostalim dvobojima. Nadam se da mogu igrati dobro i uživati u turniru'' poručio je Čilić.

Pročitajte više