Čilić: Janowicz je bio odličan, ponovno me izvukao vrhunski servis

Foto: Guliver Images/Getty Images

MARIN ČILIĆ svladao je najboljeg poljskog tenisača Jerzyja Janowicza sa 3:6, 6:7, 7:4, 6:1, 6:3, te je hrvatskoj reprezentaciji osigurao pobjedu koja donosi kvalifikacije za Svjetsku skupinu u Davis Cupu.

Međutim, Čilić se dobro namučio kako bi Hrvatska došla do tog trećeg pobjedničkog boda. Prvi hrvatski reket izgubio je u prva dva seta, ali preokret je stigao u pravo vrijeme te je Čilić na kraju uspio doći do vrlo bitne i vrijedne pobjede.

"Znali smo da Poljaci imaju odličnu ekipu. Jučer su naši dečki u parovima odigrali vrhunski meč, iako su prvi put igrali skupa u Davis Cupu. Ponosni smo na njih, pokazali su da imaju talent i budućnost. Bilo nam je žao što nismo prošli dalje već u subotu, ali bili smo zadovoljni i pozitivni. Evo danas je krenulo tako kako je krenulo, loše, bilo je teško vratiti mu servis. Rekao bih da nije bilo previše mojih pogrešaka, koliko je on odlično igrao. Ipak, uspio sam preokrenuti meč, dobio sam veliku podršku od cijele ekipe, a posebno izbornika koji mi je pomogao sa savjetima. Tražio sam i Bornino mišljenje, zanimalo me kako je on uspio kontrolirati njegove udarce", rekao je Čilić.

"Janowicz je bio odličanu prva dva seta, a znao sam da meni treba samo jedan set da mu uđem u glavu i da on krene više riskirati.  Znao sam da u meču s pet setova on neće izdržati, a još jednom ove sezone izvukao me moj servis. Stvarno sam vrhunski servirao", objasnio je Čilić.
 

Pročitajte više