Čilić i Karlović junački pali u paru nakon pet sati!

U MARATONSKOM obračunu parova Eduard Schwank i David Nalbandian pobijedili su Marina Čilića i Ivu Karlovića. Ovom pobjedom Argentina je povela s 2:1 protiv Hrvatske u četvrtfinalu Davis Cupa.

Iscijeđeni Marin nema šanse protiv Del Potra

Poslije ovih mečeva teško je vjerovati u prolazak naše reprezentacije u polufinale. Za to bi sutrašnjem meču umorni Čilić morao pobijediti najboljeg argentinskog tenisača Juana Martina del Potra. Ako to Marinu i pođe za rukom, teško je očekivati da će odmorni Juan Monaco izgubiti u petom meču od Ive Karlovića.

Epski dvoboj parova Argentine i Hrvatske na Parque Roci bolje su otvorili naši tenisači. Karlović i Čilić su poveli s 2:0, ali Argentinci su u trećem gemu meča vratili brejk zaostatka. Međutim, kod rezultata 4:3, naša double kombinacija je izborila dvije brejk lopte, a Nalbandian je dvostrukom pogreškom omogućio našim tenisačima da serviraju za prvi set. Karlović nije propustio iskoristiti ponuđeno i Hrvatska s četiri Ivina servis winnera osvaja prvi set.

Brejk na brejk

Karlović i Čilić su brejkom otvorili i drugi set, ali uporni Argentinci odmah oduzimaju servis Karloviću. Imali su domaći tenisači još dvije prilike za brejk, ali ih nisu iskoristili, pa se u drugom setu igrao tie break. Argentinci su došli do dvije set lopte, prvu je Karlović spasio odličnim servisom, a na drugu set loptu Nalbandian je napravio dvostruku pogrešku. Međutim ni to nije pomoglo našim tenisačima da osvoje drugi set jer je argentinska double kombinacija osvojila iduća dva poena i izjednačila na 1:1 u setovima.

Crna rupa naših u trećem setu

Treći set Karlović i Čilić su odigrali jako loše, nisu imali nijednu brejk priliku, a Argentincima su dopustili čak pet prilika za oduzimane servisa. Domaćini su iskoristi dvije i treći set osvojili s 6:3 nakon 46 minuta igre.

Nalbandian nam poklonio četvrti set nakon sjajne borbe

U četvrtom setu bilo je najviše uzbuđenja. Karlović i Čilić su počeli bolje igrati na protivnički servis, pa su tako kod rezultata 4:4 napravili brejk. Međutim u sljedećem gemu u kojem je Karlović servirao az osvajanje četvrtog seta, Argentinci oduzimaju servis Ivi. Ali nakon niza dvostrukih pogrešaka Nalbandiana naši tenisači su ponovo napravili brejk, ali ni Čilić nije uspio odservirati za osvajanje seta, pa se igrao tie break. U tie breaku domaći tenisači su osvojili prvi poen, a zatim je uslijedila fantastična serija od pet poena koje su osvojili Karlović i Čilić. Poveli smo s 5:1, ali Argentinci su nam još jednom demonstrirali koliko su uporni. Osvojili su četiri poena zaredom, zatim spasili prvu set loptu, ali onda nas je Nalbandian odlučio nagraditi s još jednom dvostrukom pogreškom i set je pripao našoj reprezentaciji.

Karlovićev servis nije izdržao napade domaćih

Peti set nije donio mnogo osvojenih poena protiv servisa sve do osmog gema. Tada su Karlović i Čilić došli do brejk lopte, ali ju je Nalbandian sjajnim servisom spasio. U jedanaestom gemu su Argentinci stigli do prve brejk lopte u odlučujućem setu, ali Čilić je odigrao odličan forhend. Međutim dva gema kasnije, Karlovićev servis nije izdržao napade domaćih tenisača. Nalbandian je odličnim passingom iz bekenda donio odlučujući brejk svojoj reprezentaciji. Sljedeći gem u kojem je Schwank servirao za meč je bio samo formalnost budući da naši tenisači nisu imali snage za povratak.

Ukupno su argentinski tenisači osvojili 186 poena, a Karlović i Čilić 17 manje.

Argentina se ovom pobjedom približila polufinalu u kojem će igrati s boljim iz meča Češke i Srbije. Domaća reprezentacija Češke pred mečeve odlučujućeg trećeg dana ima prednost od 2:1.

Pročitajte više