Čilić s tri poraza napušta London

 Guliver Image/Getty Images

MARIN ČILIĆ izgubio je i u trećem meču završnog Mastersa u Londonu. Pobijedio ga je Stanislas Wawrinka sa 6:3, 4:6, 6:3.

Hrvatski tenisač protiv Wawrinke nije smio izgubiti tri gema za plasman u polufinale, no već nakon desetak minuta je Švicarac stigao do trećeg gema i izbacio Čilića s turnira. Wawrinka je već u četvrtom gemu oduzeo servis Čiliću iskoristivši drugu break-loptu, te je prednost bez ikakvih problema sačuvao do kraja seta.

Čilić osvojio prvi set u Londonu

U drugom setu proradio je Čilićev servis, pa nije bilo prilika za break sve do desetog gema. Pri vodstvu 5:4 aktualni osvajač US Opena stigao je do tri vezane set-lopte, te je iskoristio drugu za izjednačenje u setovima nakon pogreške Švicarca. To je prvi Čilićev osvojen set u Londonu nakon teških poraza od Novaka Đokovića i Tomaša Berdycha.

Wawrinka, osvajač Australian Opena, lošu igru prenio je u odlučujući set u kojem su se tenisači borili za 200 bodova. Čilić je nakon niza pogrešaka Švicarca došao do breaka, poveo 2:0 i 40-15. No, tada mu je stao prvi servis, počeo je praviti dvostruke pogreške, te je do kraja meča osvojio samo jedan gem.

Čilić je u ovom meču najbolje servirao na turniru, te je ubacio sedam aseva uz 78 posto osvojenih poena na prvi servis. Wawrinka je, također, ubacio sedam aseva uz četiri posto manje poena osvojenih nakon prvog servisa.

Bez pobjede i bodova za kraj sezone

Čilić tako London u debitantskom nastupu na završnom Mastersu napušta bez pobjede, bez osvojenih bodova, te će sljedeću sezonu dočekati kao deveti tenisač svijeta.

"Jako sam ponosan što sam bio dio ovog turnira i nadam se da je ovo bio prvi od mnogo nastupa. Hvala mojoj ekipi i svima vama za podršku tijekom ove sjajne godine. Radit ću još više da iduće sezone napravim novi korak naprijed", rekao je Čilić nakon meča s Wawrinkom.

U polufinalu će igrati branitelj naslova Đoković protiv Keija Nishikorija, te Wawrinka protiv sunarodnjaka Rogera Federera.

Pročitajte više