Čilić spreman za Roland Garros: U Parizu uvijek igram dobro

Foto: Hina

MARIN ČILIĆ u Parizu će nastupiti na prvom Grand Slamu nakon US Opena, kojeg je pokorio prošle godine. Dugo se mučio s ozljedom ramena i ove sezone je odigrao samo deset mečeva.

"Nakon nekoliko tjedana, odigranih nekoliko turnira mogu reći da bih volio da sam odigrao više mečeva, da sam imao više pobjeda. Ali svjestan sam da sam kasno ušao u sezonu, pogotovo u zemljanu sezonu u koju sam ušao bez mečeva, i da je to teška stvar za mene jer je zemlja moja najslabija podloga", rekao je Čilić, koji na Roland Garrosu nastupa kao deveti nositelj.
 
"U Parizu igram uvijek jako dobro i na treninzima se osjećam dobro, radimo dobro i vjerujem da će stvari "kliknuti". Potrebno je i dobiti nekoliko mečeva kako bih dobio i samopouzdanje."
 
Suparnik u prvom kolu bit će mu Nizozemac Robin Haase, kojeg je pobijedio u dosadašnja četiri meča.
 
"S njim sam jednom igrao u Roland Garrosu, također u prvom kolu. Robin može biti neugodan igrač, ali ja moram biti maksimalno koncentriran. Moram biti spreman na sve. Ono što me najviše zanima u ovom trenutku su pobjede i da dođem do njih. Fizički ću se pripremiti što bolje, igra se na tri dobivena seta i bit će malo teže, ali vjerujem da će rezultat biti dobar."
 
 

Pročitajte više