Čilić u četvrtfinalu Kupa Kremlja nakon mučenja s 128. igračem svijeta

Foto: Hina

NAJBOLJI hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu Kupa Kremlja u Moskvi nakon što je svladao ruskog igrača Jevgenija Donskoja s 6:3, 3:6, 6:3 za sat i 53 minute igre.

Čilić je puno teže od očekivanog došao do pobjede protiv Donskoja, 128. igrača svijeta protiv kojeg nikad prije nije igrao, a koji ga je pošteno namučio u Moskvi. Marin je sjajno započeo dvoboj, poveo je s 3:0 i dobio prvi set s 6:3, no u drugom počinju problemi jer je Rus napravio "break" za vodstvo 3:1 i zadržao ga za izjednačenje u setovima. Donskoj je i treći set već u prvom gemu započeo s "breakom", no tada pobjednik US Opena konačno pronalazi svoju igru, već u drugom gemu seta oduzima servis Rusu za 1:1, a potom kod 3:2 radi i novi "break", koji je slomio protivnika.

Marin je u Moskvi kao osmi tenisač svijeta postavljen za drugog nositelja, bio je slobodan u 1. kolu, a u četvrtfinalu čeka boljega iz dvoboja Španjolca Tommya Robreda i Srbina Filipa Krajinovića.

Čilić je na Kup Kremlja dosad igrao samo jednom, davne 2007. godine, kada se kroz kvalifikacije probio u glavni turnir, a potom ispao u 2. kolu.

Pročitajte više