Čilić u nastavku drame slomio Isnera! Ima veliku priliku za četvrtfinale Wimbledona

Foto: Hina

MARIN ČILIĆ izborio je za osminu finala ATP turnira u Wimbledonu! Čilić je slavio protiv Amerikanca Johna Isnera sa 7:6, 6:7, 6:4, 6:7, 12:10.

Čilić je u tie-breaku dobio prvi set sa 7:6, na isti način izgubio je drugi, a treći dobio sa 6:4 nakon tri propuštene brejk-lopte. U prva dva seta nije bilo niti jedne brejk-šanse, kao ni u četvrtom setu koji je ponovo otišao u tie-break u kojem je Isner izjednačio na 2:2.

U trećem setu popustila je čvrsta igra oba tenisača na servisu, pa su zaredale i "break-lopte". Čilić je imao prvu u meču kod rezultata 1:1, ali Isner ju je izvukao asom. Nove dvije prilike za oduzimanje servisa Čilić je imao kod 2:2, ali tada je Isner odigrao dva vrhunska poluvoleja, da bi kod svog vodstva 3-2 i nakon dva sata igre Amerikanac stigao do prvih prilika za obrat. No, Čilić je izvukao 15:40 smešom i asom. Nakon što je kod zaostatka 3:4 Čilić spasio još jednu "break-loptu", u sljedećoj je igri Čilić napokon ostvario "break" koji mu je donio vodstvo od 2-1 u setovima.

Četvrti je set donio sličnu igru kao i prva dva, ponovno su oba igrača čvrsto držala svoj servis, ali "tie-break" je donio neočekivani broj "mini-breakova". Čilić je osvojio prvi poen na Isnerov servis, ali je potom vlastitim pogreškama izgubio oba poena na svoj početni udarac. Istu je stvar ponovio i kod zaostatka 4:5, pa je dvoboj otišao u peti set.

U petom setu Čilić je poveo s 3:0, ali izgubio sljedeći servis za 3:2. Najbolji hrvatski tenisač imao je meč loptu na 5:4 i 40:30, Isner ga je stigao i tri put uzimao prednost da bi izborio 5:5 i nastavak drame.

Drama je prekinuta pri rezultatu 10:10 zbog mraka, a u subotu je nastavljena i Čilić je odmah slomio visokog Amerikanca. Osvojio je gem na svoj servis nakon spašenih 15-30, a zatim napravio break iskoristivši četvrtu meč-loptu u gemu koji je trajao skoro deset minuta.

"U takvim situacijama morate ostati mirni. Na servisu sam bio maksimalno fokusiran, a na poenu kod 15-30 instinktivno sam skratio lopticu i pogodio. Dan prije promašio sam puno takvih poena, ali nije me bilo strah", opisao je Čilić trenutak koji je možda odlučio meč.

Čilić će 4. kolu igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle, 105. tenisača svijeta, koji je u pet setova svladao Kolumbijca Santiaga Giralda.

Marinu je ovo četvrti plasman u osminu finala Wimbledona, a četvrtfinale je izborio samo jednom - prošle godine.

 

Pročitajte više