Ćiro koji nema problema s nalaženjem posla: Ferrara novi trener Sampdorije



ZA RAZLIKU od njegovog hrvatskog "imenjaka", koji je prije par mjeseci dobio otkaz kao trener iranskog Mas Kermana, talijanska igračka legenda upravo je dobio prestižnu gažu.

Nakon što je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Giancarlo Abete izjavio da će izbornik reprezentacije do 21 godine, Ciro Ferrara, napustiti izborničko mjesto kako bi preuzeo vođenje kluba, isto je potvrdila Sampdoria.

"Sampdoria s ponosom objavljuje da je postigla dogovor, koji će biti realiziran u narednih nekoliko dana, s Cirom Ferrarom, koji će iduću sezonu biti glavni trener prve momčadi. Klub se istovremeno zahvaljuje Giuseppeu Iachiniju i njegovim pomoćnicima na sjajnom radu u prošloj sezoni, koji je rezultirao promocijom u Seriju A. Želimo im sve najbolje u budućnosti.", stoji u priopćenju za javnost na stranici kluba iz Genoe.

Zanimljivo, Iachini je preuzeo vođenje Sampdorije krajem 2011. godine, te je u narednih šest mjeseci, kroz doigravanje, vratio klub u Seriju A, čime mu se automatski trebala aktivirati klauzula u ugovoru koja mu isti produljuje na dodatnih godinu dana.

Međutim, uprava Sampdorije željela je neko "veliko" ime na trenerskoj klupi. Kako su propali pregovori s Rafom Benitezom, odlučila se za Ferraru, koji se nakon neuspješne avanture s Juventusom u sezoni 2009/2010 ponovno vraća u Serie A.

Pročitajte više