Cityjev krvnik će dati, ali i primiti gol od Metalista

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

"Ljudi moji pa je li to moguće", vjerojatno bi ova čuvena rečenica Mladena Delića išla uz Sporting nakon njihove eliminacije Manchester City-a iz daljeg natjecanja u okviru Europske lige. Da nekad novac nije dovoljan da se postigne pobjeda dokaz je upravo meč izmedju Sportinga i Manchster City-a. U ovom slučaju hrabrost i sreća pomogli su ekipi iz Lisabona. Hrabro su napali Manchester u gostima, a potom imali sreće da golman domaćih Hart ne bude junak utakmice nego njihov golman Rui Patricio. Poslije eliminacije Manchestera porasle su ambicije ’’lavova’’ pa tako očekuju eliminaciju i sljedećeg protivnika Metalista. Što se domaćeg prvenstva tiče Sporting može polako privoditi kraju ovo natjecanje jer bolje od četvrtog mjesta ne može, a Europska liga im ne može pobjeći. Igraju i finale portugalskog Kupa protiv Academice tako da će se više bazirati na europu i finale domaćeg Kupa. Trener Sa Pinto do srijede navečer nije htio priopćiti spisak igrača na koje računa u ovom meču. Problem je nastao oko ozljeda trojice važnih igrača. Posljednje treninge pred utakmicu nisu odradili defanzivac Carrico i dvojica igrača sredine terena koji igraju po bokovima, Capel i Izmailov. Objavljen je spisak i ova trojica igrača se nalaze na njemu, ali ostaje bojazan da nisu spremni za igru. Sve ovo se svakako neće znati do početka meča, ali nije loše imati na umu i tu opciju. U slučaju da oni ipak ne igraju njihove zamjene bi bile Renato Neto umjesto Caricco-a, a Jeffren i Carrillo bi igrali po bokovima umjesto Capela i Izmailova. Ono što se sigurno zna je da će izostati već duže vrijeme ozlijeđeni igrači Onyewu, Rodriguez, Pereirinha i Rinaudo.

Metalist se dobro snalazi u ovom natjecanju. S obzirom da dolaze sa Istoka može se slobodno reći da postižu velike rezultate jer su 3-4 klub u Ukrajini .Prošle godine su stigli do 1/16 finala gdje su eliminirani od Leverkusena, a 2009.godine stigli su do 1/8 finala gdje su tijesno ispali od Dinama iz Kijeva. I ove sezone nisu imali obzira prema zvučnijim imenima pa su tako nadmoćno osvojili prvo mjesto u grupnom dijelu natjecanja ostavivši iza sebe AZ. U 1/16 finala su ponizili bogatiji Salzburg kojeg su izbacili sa 8 golova u mreži iz dvije utakmice. Protiv Olympiakosa su po prvi put poklekli na svom terenu, ali su uspjeli na prepunom Karaiskakiu pobijediti domaćina uspjevši pritom i promašiti penal.

I ovu sezonu u domaćem prvenstvu će završiti na trećoj poziciji i tako je ponovo propala njihova želja da se umiješaju izmedju Shakhtara i Dinama iz Kijeva. U ekipi Metalista se nalazi puno igrača iz Južne Amerike kao i igrača sa ovih prostora. Zbog zakona u domaćem prvenstvu ne mogu igrati istovremeno svi stranci u prvoj postavi tako da Metalist iz tog razloga pruža slabije rezultate u domaćem prvenstvu. U Europi je drugačije, koriste se maximalno svi igrači tako da ne bi trebali čuditi njihovi dobri rezultati.
Svi osim naturaliziranog Ukrajinca Edmara su krenuli put Lisabona. Edmar odrađuje crveni karton iz prvog meča protiv Olympiakosa. Ozljeda muči defanzivca Pshenichnikha i ako on ne bude u stanju igrati, zamjenit će ga Obradović. Najviše se u napadu očekuje od Taisona, bivšeg igrača Internacionala koji pruža odlične igre, a osim njega Cleiton Xaviera je jako bitan za igru Metalista. Cleiton nosi veliko iskustvo iz brazilskog nogometa gdje je s velikim uspjehom igrao za Palmeiras.


BetPlace.net preporučuje:


Ostaje pitanje u kakvom će sastavu istrčati Sporting s obzirom na već spomenute ozljede trojice prvotimaca. Metalist će i pored toga igrati svoju igru, bit će tu brzih prodora po krilu, puno je neugodnih južnoamerikanaca u ovoj ekipi. Ove sezone Metalist je svakoj ekipi na gostovanju u Europskoj ligi zabio bar jedan gol što očekujemo i danas. Osim što znaju dati, znaju i primiti tako da je druga opcija oba daju gol.

Pročitajte više