Ćorić: Igrao sam sjajno, a onda sam pao fizički

Foto: Hina

ČINILO se kao da će treći set protiv Viktora Troickog biti čisto odrađivanje posla, ali Borna Ćorić nije izdržao do kraja. 18-godišnji tinejdžer fizički je pao i iskusni srpski reprezentativac uspio je preokrenuti meč.

"Na 2:0 i 2:0 za mene, tu je počeo pad", rekao je Ćorić nakon poraza 3:2 u setovima.

"Do tada sam igrao gotovo savršeno! Ne pamtim kada sam bolje igrao. Čak sam i bolje servirao nego protiv Murrayja. Poslije promašenih voleja pala mi je snaga, nisam imao energije i loše sam odigrao. Pao sam fizički, to je presudilo. Nisam mu mogao parirati", nadodao je mladi hrvatski tenisač koji je tek na početku svoje profesionalne karijere.

"Mislim da poraz nema veze sa iskustvom. Bio sam umoran, imao sam grčeve, noge mi nisu bile na nivou. On je to iskoristio, preuzeo inicijativu i pobijedio", poručio je Borna.

"Gode mi usporedbe s Đokovićem"

Prvi hrvatski reket ima dan odmora, a nakon toga u nedjelju će zaigrati protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića. Mnogi Ćorića uspoređuju upravo s Noletom.

"Ne smeta mi, nego mi godi. Sjajno je kada te usporede s nekim kao što je to Novak. Naravno, s tim dolazi i pritisak, ali to je normalno ako želim biti među Top 10, Top 5 ili nešto više. Moram se naučiti boriti s pritiskom", rekao je Ćorić. 

Minimalne šanse


Hrvatska nakon prvog dana gubi 2:0. Pitanje je samo može li se izbjeći poraz od 5:0?

"Mislim da su nam šanse za preokret minimalne, ali nećemo se predati. Škugor igra odlično u posljednjih godinu dana pa mislim da imamo šanse s njim i Draganjom u parovima", rekao je Ćorić, koji se za kraj zahvalio srpskim navijačima. Niti jedan zvižduk se nije čuo za vrijeme i nakon intoniranja hrvatske himne.

"Iskrene čestitke na tome. Pokazali ste da nas poštujete, hvala vam". 

Krajan: Mate nije mogao više protiv Đokovića

Prvi dan je prokomentirao i Željko Krajan, izbornik reprezentacije.

"Mate je odigrao najbolje što je mogao. Osim na početku, kad je bio malo nervozan i odmah izgubio servis, bio je dobar. Protiv Novaka se nije moglo više, on je najbolji tenisač na svijetu. Na servisu nije dao šansu Mati. Borna je počeo odlično, mislim da je nadigrao Troickog, pogotovo taktički. Nažalost, početkom trećeg seta počeli su fizički problemi. Kad je to krenulo bilo je previše brige oko toga da bi se mogao konsolidirati i razmišljati o tenisu, biti fokusiran na taktiku", rekao je izbornik.
 

Pročitajte više