Ćorić protiv Federera za finale: Borit ću se i uživati

Foto: Getty Images / Guliver image 

BORNA ĆORIĆ za finale ATP-a u Dubaiju igrat će protiv Rogera Federera. Bit će mu to prvi okršaj s jednim od najvećih tenisača svih vremena. Ćorić je teniska vijest dana, nakon što je u četvrtfinalu srušio Andyja Murrayja. Na popis uspjeha dodao je tako još jedno veliko ime, nakon što je prošle godine u Baselu srušio ipak nezaliječenog Rafu Nadala. Na redu je meč s trenutno drugim tenisačem svijeta, koji je danas dobio prvi set protiv Gasqueta 6:1, da bi Francuz potom zbog ozljede predao meč. 

"Iznenadio sam i sam sebe. Prije meča s Andyjem bio sam dosta umoran. Ovo je jedna od najvećih pobjeda, no da sam bolje servirao mogao bih reći i da sam odradio najbolji meč u karijeri", pronašao je 18-godišnji Zagrepčanin i razlog za samokritiku.

"Ipak, odlično sam reternirao i držao svoj servis. Bio sam koncentriran i dobro se branio od pritiska. Izdržao sam. Napravio sam i više nego sam očekivao. Protiv Federera ću se boriti i uživati. Nemam što izgubiti. Znam da će to biti težak meč, Federer je među najboljima u povijesti. Trebao bih odigrati na istoj razini kao danas, to mi je jako važno. Rezultat će onda doći, prije ili kasnije", rekao je Ćorić.

Federer je imao puno lakši posao u četvrtfinalu, a u prva je tri meča na turniru proveo svega dva sata i 16. minuta. 

Pročitajte više