Ćorluka i Lovrene, evo zašto Lukakua želi Juventus!

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROMELU LUKAKU, sjajni 20-godišnji napadač Belgije, kojeg je prije nekoliko sezona itekako dobro upoznala Dinamova obrana, vraća se na Maksimir.

Ali ovaj put ne u dresu Anderlechta i utakmici Europa Lige protiv Dinama, nego kao strijelac Belgije, koji u Zagreb dolazi u velikoj formi, kako bi sa svojom reprezentacijom potvrdio prvo mjesto kvalifikacijske skupine i plasman na SP.

Lukaku će u petak na Maksimiru imati dvostruki motiv: U momčadi je umjesto Christiana Bentekea, još jednog odlično belgijskog napadača, koji zabija za Aston Villu, ali će protiv Štimčeve reprezentacije biti na klupi zbog ozljede. Golgeter Evertona, gdje je na posudbi iz Chelseaja, tako kod uglednog protivnika ima ima priliku uvjeriti izbornika da je on pravi čovjek za vođu napada na SP-u sljedećeg ljeta.

Osim toga, mora se nastaviti dokazivati najzahtjevnijem od svih trenera - Joseu Mourinhu, koji ga je nakon sjajne sezone na posudbi u WBA-u (17 golova), vratio u Chelsea, ali samo kako bi ga poslao na još jedno kaljenje, ovaj put u Everton.

Tamo je zaludio navijače sa četiri gola u pet utakmica, a Nikicu Jelavića poslao na klupu. Naravno da ovakav dugi golgeterski niz, ali i podatak kako je u svom klubu još uvijek "na čekanju", ne prolazi nezapaženo kod europskih velikana, jer mladi, stasiti i efikasni napadači prilično su rijetka roba.

Tako je za skorašnjeg zagerebačkog gosta, zanimanje javno istaknuo Juventus. U dvostrukom uzastopnom prvaku Italije uvjereni su kako bi se Lukaku odlično uklopio s Tevezom, Llorenteom i ostalima.

Ali, Lukaku odgovara: "Jako je lijepo znati da me žele  najbolji europski klubovi, ali ne planiram ići u Juventus. Sada sam u Evertonu i samo me zanima taj klub. Ali, moja glavna želja je zaslužiti povjerenje Josea Mourinha,  da me vrati natrag u Chelsea."

 

Pročitajte više