Cro Cop: K-1 pojas bio bi mi draži od titule Pride prvaka!

Foto: Fightsite

MIRKO FILIPOVIĆ čak sedam tjedana prije velikog K-1 World Grand Prix finala u Zagrebu ulazi u završni ciklus priprema za nastup na turniru gdje će, nadamo se, nastupiti čak tri puta u jednoj večeri.

Najbolji hrvatski borac ima rijetku priliku postati osvajač i titule Pride prvaka i titule K-1 prvaka, a nešto slično za sada ima priliku samo Alistair Overeem u slučaju da uzme pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji. "Prideov pojas zaista je nešto posebno. Te 2006. godine u Pride turniru nastupili su zaista svi najbolji borci svijeta, sve je krenulo s čak 16 sudionika i ja sam isplivao kao pobjednik. To je bilo jedno veliko priznanje mom trudu u radu. Iako ne volim takve usporedbe, mislim da bi mi ipak pojas K-1 prvaka bio draži", otkrio je Cro Cop.

"Ne žalim posebno za time što je Glory otišao na jednu, a K-1 na drugu stranu. Obje organizacije imaju vrhunske borce, ali K-1 je ipak puno starija, ove godine obilježavaju svoju 20. godišnjicu postojanja i zbog toga je to zaista teško uspoređivati, tim više što je Glory održao svoj tek jedan turnir teškaša."

Mirkov prvi protivnik, kao što je već poznato, bit će Amerikanac Miller koji se najviše oslanja na svoje boksačke tehnike, a nogama iznimno malo radi. Otvara li to možda mogućnost našem borcu da eventualno low kickovima stigne do pobjede u prvoj borbi? "Ne znam, moram vidjeti kako će se razvijati meč, jer low kickovi nisu baš najzahvalnije oružje u turnirskom sistemu. Drukčije bi bilo da se odrađuje samo jedna borba te večeri. U slučaju da mi blokira low kickove, nakon što se noga ohladi neću biti u stanju stati na nju. Te ću udarce koristiti minimalno, odnosno samo kada sam siguran da će proći. Nitko od vas nije probao kako je to boriti se tri puta u jednoj večeri i mogu reći da je to strahovito teško."

"Svaki borac u turniru je potencijalna prijetnja. Ne znam tko će mi biti idući protivnik, ali sve je moguće. Nikoga se ne smije podcijeniti. Najprije treba proći Millera, a onda razmišljati o idućoj prepreci. Ja ću se spremiti maksimalno i vjerujem da ću u prvoj borbi slaviti."

Prvi put u povijesti K-1 organizacije finalna osmorica za titulu prvaka bore se van Japana, a Mirko ima veliku čast što se sve događa upravo u njegovoj domovini. Je li to prednost ili dodatni pritisak? "Svakako je pritisak boriti se pred svojih 17 tisuća ljudi, ali s druge strane velika je stvar imati podršku gotovo cijele dvorane. Dobro je i što ovog puta nema dugačkog puta, a vjerujem da će prevagnuti one dobre strane."

"Moja ekipa za pripremu će i ovog puta biti Kristijan Pejša i Mario Mlinarić, a pojačanje predstavlja Stipe Drviš. On je prijatelj koji mi je došao pomoći za boksački dio. Drži mi fokusere i to nitko ne radi bolje od njega. Njegove kontre koje radi nakon moje serije vrijede mi zlata, tako da je to jedna velika prednost za mene. Sparing partneri će mi i ovog puta biti Mladen Brestovac i Igor Mihaljević", rekao je Cro Cop.

Pročitajte više