Cro Cop pohod na konačnu pobjedu na K-1 u Tokiju počinje protiv Randyja Blakea!



MIRKO FILIPOVIĆ će se u osmini finala tokijskog K-1 WGP-a, koji se održava 14. listopada, boriti protiv Amerikanca Randyja Blakea.

Fight Site je informaciju ekskluzivno saznao od Cro Copovog menadžera Orsata Zovka: "Mogu vam potvrditi da će se Mirko u Tokiju boriti protiv velike američke K-1 zvijezde Randyja Blakea. Upravo sam sada saznao ovu informaciju od predsjednika K-1 promocije Mike Kima", potvrdio je Zovko za Fight Site i dodao:

"Zadovoljan sam ovim izborom jer se radi o mlađem momku i velikoj nadi američkog kick boksa te renomiranom crnom pojasu u karateu. Gledao sam njegov meč na američkim kvalifikacijama gdje je odradio jako dobar posao. O njegovoj kvaliteti dovoljno govori i nadimak. Naime, ljudi su ga već sada prozvali Jonom Jonesom američkog kick boksa. U kombinaciji su bili i neki drugi protivnici, no smatrao sam da oni nisu dovoljno kvalitetan izbor i jednaka klasa kao Cro Cop. Blake je protivnik po mjeri."

Zovko se već čuo s Filipovićem koji se sprema za nastup idućeg mjeseca u japanskoj prijestolnici.
"Mirko je čuo s kim se bori, no da vam budem iskren, njemu je sasvim svejedno. Potpuno je fokusiran na treninge i apsolutno mu nije bitno tko će biti na drugoj strani ringa. Plan je pobijediti borbu u Tokiju, doći u finale i onda otići do kraja. Cro Cop je fokusiran, odlično spremam, a onda može pobijediti bilo koga", zaključio je Zovko.

Cro Cop: "Jon Jones američkog kickboxa" ne može biti loš

"Moram biti iskren i priznati da nisam znao previše o Randyju Blakeu. Jutros, dok sam bio na treningu, nazvao me menadžer i potvrdio mi je da je on moj protivnik u Tokiju. Radi se o mladom i perspektivnom borcu kojeg smatraju velikom nadom i nazivaju Jonom Jonesom američkog kick boksa. Drago mi je što sam dobio kvalitetnog i atraktivnog protivnika", poručio je Mirko Filipović ekskluzivno za Fight Site kada smo ga zamolili za komentar protivnika na K-1 turniru u Tokiju čije je ime i sam tek danas doznao.


Posljednjih tjedana špekuliralo se s nekoliko imena, no pokazalo se da je K-1 Cro Copa odlučio spariti s 25-godišnjom američkom nadom. Na prvi pogled lagan protivnik, no kada se malo zagrebe ispod površine, jasno je da se radi o ozbiljnom ispitu...

"Treniram maksimalno, u odličnoj sam formi i maksimalno fokusiran. Moram priznati da me zadnja dva ili tri tjedna to malo mučilo jer nisam znao s kim se borim. Pojavljivala su se neka imena, neke stvari sam načuo, no nije bilo potvrde. Sada kada znam, osjećam se još motiviranije i bolje. Bit ću još fokusiraniji na treninzima koji slijede."

Filipovića će svi, očekivano, proglasiti favoritom. Prihvaća li tu ulogu?

"Ja se apsolutno ne bih više bavio ovim sportom da svaki put kada ulazim u ring ne smatram da sam favorit. Od toga ne bježim i neovisno protiv koga se borim, vjerujem u svoju pobjedu. Naravno, radi se o specifičnom sportu u kojem jedan udarac može presuditi i mogući su svi scenariji. Ja ću dodatno prostudirati svog protivnika, taktički se još bolje pripremiti i bit ću maksimalno spreman za meč", poručuje borilačka legenda.

Posljednjih dana je postalo jasno da je K-1 Grand Prix ostao bez Badr Harija koji i dalje služi (i služit će) zatvorsku kaznu. No, čini se kako je sada sigurno da ćemo u Japanu gledati Badr Harija. Kako Cro Cop komentira konkurenciju?

"Smatram da se radi o vrhunskom turniru i samom vrhu svjetskog kick boksa. Tu su imena poput Laschenka, Morosanua, Gergesa i, naravno Danijela Ghite. Sigurno da bi turnir bio još atraktivniji da se natječe i Badr Hari, no na neke stvari se ne može utjecati. Neovisno tko prođe među posljednjih osam, radit će se o pravim nokauterima. Turnir će svakako biti na najvećoj svjetskoj razini", zaključio je Cro Cop čiji ćemo meč protiv Randyja Blakea pratiti 14. listopada iz Tokija.

Pročitajte više