Cro Cop u Areni za naslov prvaka: Zagreb je domaćin K-1 World Grand Prix Finala!

Foto: Fightsite

K-1 WGP Finale će se 15. ožujka održati u Zagrebu! Nakon višemjesečnih špekulacija oko održavanja finala najprestižnijeg borilačkog turnira svijeta, odluka japanske promocije je da organizaciju priredbe dobije Fight Channel. Konačni ugovor je sklopljen u srijedu u Zagrebu, a potpisali su ga direktor Fight Channela Orsat Zovko i predsjednik K-1 promocije Mike Kim. Finale će se u Areni Zagreb održati pod nazivom "Fight Channel presents: K-1 WGP Finals".

Ovo je prvi put u povijesti da se završnica ovog turnira održava izvan Japana, a u odabiru grada domaćina hrvatska je metropola nadjačala favorizirani New York. Dakako, veliku ulogu je odigrao i Mirko Filipović koji se u listopadu plasirao na finalni turnir. Ljudi iz K-1 promocije su procijenili da je Cro Cop najveća zvijezda turnira, a domaćinstvo u njegovom gradu je odlična nagrada za sve što je pružio japanskim borilačkim fanovima tijekom sjajne karijere. Drugi važan faktor za dobivanje domaćinstva je bio "Cro Cop Final Fight" koji je održan u ožujku 2012., a koji je produkcijom i organizacijom oduševio čelnike K-1 promocije.

Domaćinstvo K-1 WGP Finala se gledanošću u svjetskim razmjerima i važnošću same priredbe može uspoređivati i s najvećim sportskim događajima ikada održanim u Zagrebu poput Svjetskog rukometnog prvenstva ili Univerzijade.

Mike Kim: Puna dvorana i odlična publika je sve što tražimo

Zadovoljstvo ovakvim raspletom događaja nije samo na hrvatskoj strani, već je i čelnik K-1 organizacije, Mike Kim, koji je ranije tijekom ovog tjedna boravio u Zagrebu, također iznimno zadovoljan što će se pobjednik njihovog turnira teškaša i osvajač čak milijun dolara odrediti upravo u domovini Mirka Filipovića, ponajboljeg borca svih vremena.

"Sve što je potrebno za organizaciju vrhunskog spektakla dobili smo od Orsata Zovka. On itekako zna što je K-1 predstavljao posljednjih 20 godina te što bi mogao predstavljati u budućnosti. Uvjerio sam se i sam da je prošlogodišnji Final Fight u Hrvatskoj bio vrhunski. Dobra lokacija, odlična publika i puna dvorana. To je ono što tražimo i vjerujemo da ćemo sve to imati u Zagrebu", izjavio je Mike tijekom posjeta redakciji Fight Sitea i Fight Channela.

Zovko: Nadam se da Mirko ovaj put može osvojiti K-1 WGP

Direktor Fight Channela i glavni producent priredbe, Orsat Zovko, je povodom potpisa ugovora o organizaciji K-1 World Grand Prixa u Zagrebu rekao:

"Ovo je zaista velika čast, ali i velika odgovornost s obzirom da je finale K-1 World Grand Prix daleko najprestižniji borilački događaj u svijetu. Ovaj sportski spektakl je po važnosti i veličini uz bok organizaciji Svjetskog rukometnog prvenstva i Univerzijade kojima je Zagreb bio domaćin. Radi se o priredbi čija slika uživo ide u gotovo sve zemlje svijeta, a hrvatska metropola će tih dana definitivno biti i svjetska borilačka metropola. Posebno mi je drago što će jedan od najvećih hrvatskih sportaša već sada, Mirko Filipović, imati priliku ostvariti svoj veliki san i osvojiti K-1 WGP. Već je jednom bio u samom finalu, a sada se nadam da će uz podršku pune Arene Zagreb, to i ostvariti. Pozivam sve da ga dođu bodriti 15. ožujka".

Detaljnije informacije o priredbi, kao i predstavljanje boraca koji će uz Cro Copa nastupiti u Zagrebu, će biti dostupne na konferenciji za novinare koja će se sljedeći tjedan održati u glavnom hrvatskom gradu.

Pročitajte više