Cro Cop za Index: Ja sam K-1 borac, ispunila mi se velika želja!

MIRKO FILIPOVIĆ vraća se u K-1! Njegovo ime našlo se na popisu boraca koji će 27. svibnja nastupiti na K-1 priredbi u Madridu. Cro Cop je potpisao ugovor na godinu dana i 3 borbe, a K-1 još nije objavio ime njegova protivnika.

> Video: Najbolje od Cro Copa u K1

Cro Cop je Indexu prije tjedan dana najavio svoj povratak, a danas nam je i službeno potvrdio vijest:

"Istina je. Potpisao sam za K-1. U Madridu nastupam 27.5., borim se u polufinalu u listopadu i finalu u prosincu. K1 je moja prva ljubav, nije tajna da sam želio odraditi još jedan ugovor"

Tri borbe za godinu dana ugovora

S prestižnom kick boksing promocijom  K-1 potpisao je jednogodišnji ugovor. Filipovićev menadžer Orsat Zovko posljednjih je mjesec dana vodio pregovore s uglednim Golden Gloryjem, odnosno Basom Boonom, i sa Simonom Rutzom, čelnim čovjekom Showtimea koji je nedavno preuzeo uzde K-1 promocije. Dogovor je na koncu postignut s “euro-japanskim” divom, a Cro Cop će u narednih godinu dana odraditi tri dvoboja pod slavnom etiketom za koju je posljednji put nastupio 2003., kada je u Saitama Super Areni nokautirao Boba Sappa, piše Fightsite.

Iako su mnogi pomislili kako je Final Fight spektakl u zagrebačkoj Areni prošlog mjeseca bila posljednja Mirkova profesionalna borba, već je tada, nakon pobjede nad Rayjem Sefom, odbijao govoriti o kraju karijere. Povratak u K-1 bila je njegova velika želja.

"U meni ima žara, tijelo podnosi napore i regeneriram se dovoljno brzo nakon treninga", rekao nam je uoči borbe u Areni, kada smo razgovarali o onome što će biti nakon Raya Sefa.

Organizatori K-1 Rising objavili su sedam imena, dok osmo ime još drže u tajnosti. Osim Cro Copa, na priredbi će nastupiti i Rumunj Daniel Ghita te Ukrajinac Laščeko koji su se u ožujku borili u zagrebačkoj Areni.

Popis boraca koji će nastupiti na K-1 Rising u Madridu:

Mirko Cro Cop (Hrvatska)

Daniel Ghita (Rumunjska)

Anderson "Braddock" Silva (Brazil)

Paul Slowinski (Poljska/Australia)

Rico Verhoeven (Nizozemska)

Loren Javier Jorge (Španjolska)

Sergei Laščenko (Ukrajina)

Pročitajte više