Čudesni Karlović protiv stare mušterije za šestu titulu u 36. godini

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVO KARLOVIĆ je fenomen! U 36. godini izborio je već treće finale ove sezone i to na trećoj podlozi. U finalu Memphisa u dvorani ga je svladao Kei Nishikori, a na zemlji Dusseldorfa bolji je bio Philipp Kohlschreiber.

Treća sreća u Newportu? Na američkoj travi Karlović večeras od 20 sati igra protiv Lleytona Hewitta, Australca kojeg je pobijedio četiri puta u dosadašnjih pet mečeva.

 

Prvi put su najviši tenisač svijeta i Australac igrali 2003. na Wimbledonu. Hewitt je branio titulu i senzacionalno ispao odmah na startu turnira. Karlović ga je u prvom kolu dobio s 1:6, 7:6(5), 6:3, 6:4.

Dvije godine kasnije novi okršaj na travi i nova pobjeda hrvatskog tenisača sa 7:6(4), 6:3. Karlović je 2007. slavio i u jedinom dvoboju na tvrdoj podlozi, u Tokiju je slavio u dva tie-breaka.

Hewitt je do svoje jedine pobjede stigao 2009. godine na zemlji Roland Garrosa, gdje je slavio preokretom nakon što je Karlović dobio dva seta.

Posljednji put igrali su prije dvije godine, a Karlović je dobio i njihov treći okršaj na travi. Hewitt mu je tada u Queens`su uzeo samo pet gemova.

 

Karlović je turnir u Newportu počeo kao 31. tenisač svijeta. Plasmanom u finale je napredovao dvije pozicije, a osvajanjem turnira, koji bi bio njegov šesti trofej u karijeri, skočio bi na 26. mjesto ATP ljestvice.

Pročitajte više