Čudo na Madejskom - Wenger sretan što je izbjegao katastrofu; McDermott: Moji igrači su kamikaze

READING je na svom Madejski stadionu nakon 37 minuta utakmice osmine finala Liga kupa protiv Arsenala imao (činilo se kapitalnu) prednost 4:0, ali je nakon produžetaka izgubio od Arsenala 5:7. Topnici su u sudačkoj nadoknadi drugog produžetka zabili čak dva gola.

Theo Walcott bio je najistaknutiji u ovom festivalu golova:  Upisao je hat-trick uz dvije asistencije. Sve golove zabio je u presudnim trenucima: Posljednjoj minuti prvog poluvremena, sudačkoj nadoknadi nakon isteka regularnih 90 minuta i u prvoj minuti nadoknade nakon što je istekla 120.

Činilo se da će se Arseneu Wengeru osvetiti što je kod  Readinga predstavio potpuno drugačiju momčad od one koja je za vikend igrala protiv QPR-a, jer veliki engleski klubovi Liga kup i shvaćaju kao "odmorište" za glavne zvijezde i davanje prilike mladima. Na vratima Arsenala bio je upravo jedan takav: Damian Martinez, 20-godišnji golman argentinske mlade  reprezentacije, koji je u prvom poluvremenu bio na streljani.

Međutim, Arsenal je do kraja regularnog dijela utakmice izjednačio i osigurao produžetke s dva gola Walcotta, i po jednim Girouda i Koscielnyja. Walcott je, kao što smo već naglasili, gol za 4:4 zabio u petoj minuti sudačke nadoknade. Chamakh pred kraj prvog produžetka donosi Arsenalu potpuni preokret, od 0:4 do 5:4, ali početkom drugog produžetka, Pogrebnjak poravnava na 5:5 Walcott i Chamakh golovima u sudačkom dodatku drugog produžetka postavljaju konačnih i "nestvarnih" 7:5 za Arsenal!

Wenger: Izbjegli smo katakstrofu

Wenger je priznao da osjeća olakšanje nakon potencijalne katastrofe...


"Liga kup nam ove sezone nije prioritet, ali da smo ispali na način na koji smo mogli ispasti, to sigurno ne bi bio trenutak u karijeri kojim bih se ponosio. Izbjegli smo katastrofu i vratili barem malo ponosa. Uspjeli smo ostaviti debakl iz prvog poluvremena iza sebe, a posebno zahvaljujem navijačima koji su i u tim trenucima bili uz nas. Sretan sam što smo im se odužili u nastavku", rekao je trener Topnika.

McDermott : Bio je to nogomet kamikaza

Trener Readinga Brian McDermott ustvrdio je kako su njegovi nogometaši igrali kao kamikaze

"U drugom poluvremenu uopće nismo igrali. Bio je to nogomet kamikaza, čak i u produžetku kad smo izjednačili na 5-5. Voditi s 4-0 i igrati onako kako smo igrali, to je sramotno za sve nas. No, sada više ništa ne možemo napraviti", rekao je McDermott koji je bio ljut i na suca: "Pokazao je da će se igrati četiri minute sudačke nadoknade, a onda je Walcott izjednačio u 96. minuti. Možeš produljiti utakmicu za još 30 sekundi, ali još dvije minute. Ne možeš baš toliko krivo izmjeriti vrijem"

Engleski Liga kup, osmina finala:

Reading - Arsenal 5:7

(Roberts 12, Koscielny 18-ag, Leigertwood 20, Hunt 37, Pogrebnjak 116 / Walcott 45, 90+5, 120+1, Giroud 64, Koscielny 89, Chamakh 103, 120+3)

Pročitajte više