Dallas iznenadio San Antonio, Aldridge ponovno uništio Houston

Foto: Guliver Image/Getty Images

MIAMI HEAT pobijedio je Charlotte sa 101:97, te je tako jedina momčad koja je u NBA doigravanju ove sezone slavila u prve dvije utakmice na svom terenu.

LeBron i društvo slomili su Charlotte krajem prve četvrtine koju su dobili s 29:19. U posljednjoj minuti utakmice Charlotte je stigao na samo tri poena zaostatka, no James je bio precizan sa slobodnih bacanja. LeBron je utakmicu završio s 32 poena, osam asistencija i šest skokova. Chris Bosh dodao je 20 poena, a Dwyane Wade 15. U poraženoj momčadi najbolji je bio Michael Kidd-Gilchrist s 22 poena i deset skokova. Miami, koji je prošao posljednjih jedanaest serija kada je vodio 2:0, dobio je 18. utakmicu zaredom protiv Charlottea.

Dallas je izgubio deset utakmica zaredom protiv San Antonija, no sinoć je slavio sa 113:92 i tako izjednačio na 1:1 u seriji. Momčad s najboljim omjerom u ligi uništili su Monta Ellis s 21 i Shawn Marion s 20 poena. Jedini raspoložen u momčadi Grega Popovicha, najboljeg trenera ove sezone, bo je Manu Ginobili koji je s klupe ubacio 27 poena. Zanimljivo, ovo je najuvjerljivija pobjeda Dallasa nad San Antonijem još od doigravanja 2006. godine.

LaMarcus Aldridge ponovno je uništio Houston i odveo Portland do pobjede 112:105. Zabio je 43 poena i postao prvi igrač poslije LeBrona koji je u dvije utakmice doigravanja zaredom postigao najmanje 40 poena. U prvoj utakmici je Houstonu postigao čak 46 poena. Portland je ovaj put odlučujuću prednost stvorio početkom posljednje četvrtine, a drugu pobjedu momčadi u seriji potvrdio je Damian Lillard s dva pogođena slobodna bacanja. Kod Houstona je ponovno razočarao Harden koji je postigao 18 poena iz 19 šuteva.

Pročitajte više