Dan zaljubljenih u Europa ligi: Pamić dočekuje Chelsea, Kovačić Cluj

Foto: AFP, Screenshot; UEFA.com, Facebook.com/InterOfficialPage

NAKON što su odigrane prve utakmice osmine finala Lige prvaka na raspored su došli klubovi koji se natječu u Europa ligi.

Klubovima koji su ranije izborili šesnaestinu finala Europa lige priključile su se ekipe koje su natjecanje u Ligi prvaka završile na 3. mjestu u skupini, a to su kijevski Dinamo, Olympiakos, Zenit, Ajax, Chelsea, BATE Borisov, Benfica i Cluj.

Chelsea gostuje u Pragu, Liverpool traži pobjedu protiv Zenita

Kijevski Dinamo pojačan još jednim Hrvatom, Domagojem Vidom, na domaćem će terenu igrati protiv Bordeauxa. Olympiakos odlazi na gostovanje kod Levantea, a možda najzanimljiviji par šesnaestine finala Europa lige je okršaj između Liverpoola i Zenita. Redsi prvu utakmicu igraju na stadionu Petrovski. Rumunjski div Steaua odlazi na gostovanje kod nizozemskog prvaka Ajaxa, a bit će zanimljivo pratiti kako će se aktualni europski prvak Chelsea snaći u Pragu protiv Sparte za koju igra Manuel Pamić. Bjeloruska senzacija u Ligi prvaka, BATE Borisov, igra protiv Fenerbahčea.

Kovačić konkurira za dvoboj protiv Cluja, Lloris igra protiv "svojih"



Pred Benficom je teško gostovanje u Njemačkoj protiv Bayera Leverkusena, a Cluj je za prvog protivnika u Europa ligi dobio Inter. Naravno, za taj dvoboj konkurira i Mateo Kovačić, a sudeći prema pripremama Interove PR službe, Kovačić će sasvim sigurno zaigrati u prvih jedanaest. 


Od ostalih utakmica valja istaknuti i veliki francusko-engleski okršaj na White Hart Laneu. Naime, Dejan Lovren stiže s Lyonom u goste Tottenhamu za kojeg brani bivši vratar Lyona Hugo Lloris.

Vratio se "El Tigre"

Atletico Madrid poražen je u posljednjem kolu Primere na gostovanju kod Vallecana, ali Diego Simeone može biti zadovoljan jer mu se najbolji strijelac Radamel Falcao vratio u sastav te se pritom upisao među strijelce. To, naravno, nisu dobre vijesti za obranu Rubina.

Basel na svom terenu dočekuje Dnipro predvođen Nikolom Kalinićem i Ivanom Strinićem, a Lazio odlazi na gostovanje kod Borussije Mönchengladbach. Newcastle na St. James Parku traži što bolji rezultat protiv Metalista. Josip Radošević nije prijavljen za drugi krug natjecanja u Europa ligi, odnosno sigurno neće igrati za Napoli protiv Plzena.

Anži će protiv Hannovera demonstrirati svoj napadački arsenal pojačan Willianom, dok će Stuttgart prolazak u osminu finala tražiti preko Genka.

Pročitajte više