Danas se rješava Premiership? Arsenal je bliže pobjedi od Cityja

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Tottenham je bodom u susretu bez pogodaka kod Sunderlanda ponovno vratio treću poziciju, no Arsenal se može na nju vratiti ukoliko ne izgubi od Manchester Citya. Wengerova je momčad u prošlom kolu poražena na gostovanju kod QPR i tim su rezultatom prekinuli sjajan prvenstveni niz od 7 uzastopnih pobjeda. Posebno su dobri na svom Emiratesu gdje su pobijedili 11 od posljednjih 14 susreta. Arsenal uistinu djeluje dobro u posljednje vrijeme, a Wenger nema novih problema s ozljedama. Nedostaju mu i dalje Wilshere, Frimpong, Diaby, Coquelin i Mertesacker, no to su igrači koji su duže ozlijeđeni. Važan posao u veznoj bi liniji trebali odraditi Arteta, Song i Rosicky, dok se najviše očekuje od brzonogih krilnih napadača Walcotta i Gervinha, te naravno nezaustavljivog golgetera Van Persiea.

Manchester City je donedavno bio vodeća momčad lige, no u posljednja su četiri kola osvojili tek pet bodova što je njihov gradski rival uspio kazniti. U posljednja su dva kola Mancinijevi igrači osvojili tek po bod sa Stoke Cityem i Sunderlandom i sada jednostavno imaju imperativ pobjede kako bi njihov nadolazeći derbi s Manchester Unitedom bio rezultatski zanimljiv. Što je najgore, Mancini može biti zadovoljan s ta dva posljednja rezultata budući da je Stoke na svojoj Brittaniji vodio 1-0, dok je u prošlom kolu Sunderland na Etihadu do pet minuta pred kraj susreta vodio sa čak 1-3. Gostovanja su inače problem za City budući da su u posljednjih 9 gostovanja slavili tek 2 puta i to identičnim 0-1 rezultatom kod Wigana i Aston Ville. Manchester City je u posljednjih 7 gostovanja postigao tek 3 gola, a primio ih je 4, dakle očito je da su na gostovanjima mnogo manje atraktivni kao na svom Etihadu. Dodatan problem za Mancinija predstavlja upitnik kraj mogućnosti nastupa Sergia Aguera koji ima problema s gležnjem. U momčad se nakon oporavka od ozljede vraća Lescott, no njegov kolega iz zadnje linije Micah Richards neće moći igrati nakon što je zbog ozljede napustio teren u susretu sa Sunderlandom.

Betplace preporučuje:

Manchester City na gostovanjima ima velikih problema posljednjh tjedana, a gostovanje na Emiratesu jedno je od najtežih u Premiershipu, pogotovo ukoliko se vidi trenutna Arsenalova forma. Zgodno zvuči i podatak da su ove dvije momčadi 2 puta igrale međusobno ove sezone i da je oba puta City slavio s 1-0 (prvenstvo i Carling kup). Zadnje su dvije međusobne prvenstvene utakmice odigrane na Emiratesu završile rezultatom 0-0, a od posljednjih 6 međusobnih utakmica niti jednom nisu obje momčadi postigle pogodak. Iako Manchester City i Arsenal raspolažu fenomenalnim napadačima u njihovim međusobnim ogledima redovito dominiraju obrane i vratari. Arsenal bi prema trenutnoj formi trebao biti bliži pobjedi, no nama se više sviđa opcija s manje od tri gola na susretu.

Pročitajte više