Danci propustili kazniti Dinamo, Brozović usrećio Mamiće

Foto: Hina; Index; Screenshot

DINAMO je s 1:0 porazio Aalborg u gostima u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Gol za pobjedu zabio je Marcelo Brozović u 49. minuti. 

Pred 10 tisuća domaćih navijača Aalborg je potpuno podbacio, a Dinamo čekao priliku i na kraju ugrabio vrijednu pobjedu i minimalnu prednost pred uzvrat na Maksimiru.

Očajnih prvih 45 minuta sporo je prolazilo, a anti-nogomet "modrih" nisu ubrzali ni zvižduci s tribina. U prvoh 15-20 minuta Dinamovi igrači češće su vraća loptu prema svojem golu nego prema protivničkoj polovici. Nisu se uplašili Danaca, koliko su se bojali pogriješiti i primiti gol. Cilj je bio čista mreža i u tome su uspjeli zahvaljujući nekoncentriranim Dancima i Eduardu koji je spašavao kada je bilo potrebno.

Već u 3. minuti Jacobsen je pobjegao obrani Dinama, utrčao u šesnaesterac s desne strane i sa 12 metara iskosa pucao u golmana za korner.


U 20. minuti domaći su imali veliku priliku, nakon slobodnjaka na 30 metara, Eduardo je obranio udarac danskog igrača, a nije bilo nikoga da odbijanac utrpa u mrežu.

Najbolju šansu Aalborg je imao u 37. minuti, Thelander je promašio gol nakon slobodnog udarca Wichmanna, a zatim je Enevoldsen sa par metara pogodio okvir gola. Najopasniji je ipak bio Jacobsen koji je imao nekoliko solo istrčavanja prema Eduardu, ali zakazao je u završnici.

Dinamo je zaprijetio tek na kraju prvog dijela kada je Antolić pucao preširoko nakon dodavanja Soudanija. U drugom dijelu Zoran Mamić je ubacio Pjacu umjesto Čopa, a već u 49. "Modri" su poveli. Marcelo Brozović sjajnim je prodorom stigao u poziciju za udarac i pogodio za 0:1.

 

U 61. minuti treća velika šansa Danaca, Jacobsen je dodao Wichmannu koji je prebacio braniče u šesnaestercu Dinama do Spalvisa koji je sa 5-6 metara glavom tukao pored gola.

U nastavku su je Machado zaprijetio udarcem sa 15 metara u golmana, Andrijašević je ušao umjesto Soudanija, a u 88. je Dinamo zabio još jedan gol koji je opravdano poništen zbog zaleđa.

Dinamo je sigurno mogao više napraviti, ali može biti sretan što ni prvak Danske ipak nije bio na razini za Ligu prvaka.

 

AALBORG - DINAMO 0:1


 
 
AALBORG: Larsen, Petersen, Thelander, J. Mathiasen, Kristensen, Augustinussen, Enevoldsen (Helenius, 72), Risgaard (Thomsen, 46), Wichmann, Spalvis (A. Christensen, 73), Jacobsen.

DINAMO: Eduardo, Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić, Ademi, Brozović, Machado, Antolić (Gonçalo Santos, 70), Soudani (Andrijašević, 79), Čop (Pjaca, 46).

STRIJELCI: 0-1 Brozović (49).
SUDAC: Danny Makkelie (Nizozemska)
STADION: Aalborg stadion
GLEDATELJA: 10.000
 

Pročitajte više