Danski recept: Prebiti Duvnjaka i zauzdati balkansko čudovište!

Foto: AFP

DANSKI mediji proanalizirali su hrvatsku rukometnu reprezentaciju uzduž i poprijeko, a uz pomoć danskih reprezentativaca izdvojili su trojicu najopasnijih Hrvata.

"Duvnjak mora pasti"

Danci se strahovito boje Domagoja Duvnjaka, naročito nakon onoga što je Dule pokazao protiv Francuske. Ipak, prema riječima 21-godišnjeg danskog reprezentativca Rasmusa Laugea Schmidta, Danska zna kako zaustaviti trenutno najboljeg hrvatskog rukometaša.

"Duvnjak može apsolutno sve. Odlično se kreće, fantastično igra obranu i što je najvažnije razigrava svoju momčad. On je brz i ima nevjerojatno precizan šut. Jedan je od najboljih razigravača u svijetu i on nema slabu točku u ovom momentu. Kako zaustaviti Duvnjaka? Moramo ga konstantno gnjaviti i udarati, to je rješenje!", poručio je danski reprezentativac.

"Alilović postaje čudovište kad se razbrani, a svojim balkanskim nagonom jede protivnike"

Mirko Alilović svojim je obranama uništio Francuze, a Danci ga se dobro sjećaju s utakmice u Londonu.

"Alilović se odlično postavlja na šuteve s krila i s vanjskih pozicija, a ako ga razbranimo on se pretvara u čudovište koje guta lopte. On ima balkanski nagon koji ga tjera da uništi protivnika, a njegov pogled ti utjera strah u kosti i jednostavno te strah pucati po golu", priznao je Jannick Green, 24-godišnjak koji poput Laugea na turniru u Španjolskoj skuplja iskustvo od starijih.

"Alilović će se ugodno iznenaditi Markussenom koji ima top u ruci, a ako ga on probuši, onda nećemo imati problema. Isto tako, budući da je Alilović visok, onda je najbolje šutirati nisko", rekao je Green.

Danci kao Francuzi: Čupić nije nešto

Čupko je najbolji hrvatski strijelac na SP-u u Španjolskoj, a osim toga odrađuje lavovski dio posla u obrani. Međutim, to hrvatskim protivnicima očito nije dovoljno.

"Hrvatska ima ubojitu kontru, a Čupić je udarna igla hrvatske reprezentacije po tom pitanju. Uvijek je najbrži u kontri i nevjerojatno je požrtvovan. Međutim, on nije fizički jak i preko njega ćemo graditi svoj napad. Naši će ga igrači bez problema blokirati, odnosno napravit ćemo rupu u hrvatskoj obrani", za kraj će Lasse Svan Hansen. Inače, polufinalni okršaj Hrvatske i Danske na rasporedu je od 21:30.

Pročitajte više