Dario Šimić: Zbog Kovačića su me Talijani zasuli porukama!

Foto: Index 

DARIJA ŠIMIĆA prekinuli smo u gledanju El Clasica, ali s obzirom da je tema bila meteorska vijest o odlasku Matea Kovačića u Inter, odvojio je vrijeme.

"Ionako mi je mobitel već zakrčen porukama, klasika"

I sam je, nakon SP -a u Francuskoj, vrlo mlad iz Dinama otišao u Inter.

"Velika stvar. To je ostvarenje sna. Našao sam se u takvoj situciji i mogu zamisliti kako se Mateo osjeća. Kada netko tako mlad ode u tako velik klub, klub s tolikom tradicijom, to je fenomenalno. Siguran sam da će Mateo uživati u klubu i gradu", kaže Šimić.

"Inter ima sjajne navijače, to je nešto što će se Matea među prvim dojmiti. Stižu mi poruka za porukom, pitaju u Italiji kakav je, je li više Boban ili Modrić"

I , što im je Dario rekao? 

"Da je prije svega veliki talent i sjajan dečko. Svoj je, ali trebat će mu vremena da se prilagodi.  Momčad Intera nije jaka kao prije dvije-tri godine i manje je bitno imaju li trenutno igrača njegovih obilježja ili ne. Okolnosti su drugačije danas u Interu, nego prije tri godine. No, ja ne sumnjam u Matea nimalo. Talijanska liga se toliko promijenila od 1999., kada je bila najjača na svijetu. Tada je sve vrvilo legendama, a danas su u fokusu klinci od 19 godina. Mateo može igrati bez problema uz Interova imena, no ne treba od njega u prvoj utakmici očekivati tko zna što. No, Inter je sigurno pogodio s njegovom kupnjom"

Je li vas iznenadio transfer? 

"Pa pomalo, ali u svakom slučaju, to je velika stvar za Matea. Situacija se danas mijenja, ulazimo u Europsku Uniju. No, što se talenta tiče, nema sumnje da Mateo vrijedi novca koji su platili. I on će to, nadam se, pokazati. Kada odeš u takav klub... Ja sam se odjednom našao u svlačionici s Baggiom, Ronaldom i Zanettijem, to je bilo zaista kao da hodaš u snu. S druge strane, nostalgija za Zagrebom u početku je bila dosta jaka. Mateu prije svega treba dati vremena da se snađe"

Pročitajte više