Del Bosque produljio ugovor do Svjetskog prvenstva u Brazilu

VICENTE DEL BOSQUE, španjolski izbornik, produljio je ugovor s Kraljevskim nogometnim savezom (RFEF) za još dvije godine.

Suradnja koja traje četiri godine, od svršetka Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj, nastavit će se kroz kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Iako je predsjednik Angel Villar inzistirao na formalnom produljenju suradnje još prošle jeseni, 61-godišnji trener odbio je produljenje tijekom priprema za Euro obrazloživši to neizvjesnošću rezultata i dojma na Euru. Ipak, Villar ga je nagovorio na potpisivanje večer uoči dvoboja protiv Talijana u hotelu u Gdanjsku.

Vilar smatra da eventualni neuspjeh neće utjecati na odluku.

"U izbornika imamo slijepo povjerenje. Može biti izbornik reprezentacije dugo koliko god želi."

Treba se ipak prisjetiti da je Iñaki Saez na sličan način produljio ugovor tijekom Eura u Portugalu prije četiri godine, ali je svejedno podnio ostavku nakon razočaravajućeg nastupa na istom turniru.

Del Bosque je skupio 57 nastupa na klupi "furije". Ne bude li za Španjolce neugodnih iznenađenja, u predstojećim će dvjema godinama sasvim sigurno preteći izbornike s najvećim brojem nastupa na klupi španjolske reprezentacije: Javiera Clementea (62), Miguela Muñoza (63) i Ladislava Kubalu (68).

Pročitajte više