Delić i Đoković otvaraju meč Hrvatske i Srbije u Davis Cupu

Foto: HTS/Gordana Anders; DavisCup.com

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija čeka okršaj sa Srbijom u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Od petka do nedjelje mečevi će se igrati u novoj dvorani u Kraljevu, u žestokoj atmosferi pred punim tribinama. 

Mate Delić, 158. igrač na ATP listi, prvi će na teren u petak, i to protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Nakon Đokovića i Delića na teren će Viktor Troicki, trenutačno 41. igrač svijeta i Borna Ćorić, 61. na ATP ljestvici.

U subotu od 14 sati na programu je susret parova za koji su prijavljeni Nenad Zimonjić i Viktor Troicki za Srbiju, a Franko Škugor i Marin Draganja za Hrvatsku.

U nedjelju, posljednjeg dana meča od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Krajan: Čeka nas najteži posao

Hrvatski izbornik Željko Krajan nakon ždrijeba je rekao:

"Nije bilo prostora za kombinacije, znalo se tko će igrati, čekao se samo ždrijeb. Ne možemo imati teži zadatak od ovog. Nedostaju nam dva važna igrača, igramo u Srbiji za koju igra Đoković, u ovom sastavu su glavni favoriti za osvajanje DC-a. Šanse uvijek postoje, nadam se da će dečki dati svoj maksimum, ali imamo jako težak zadatak".

Ćorić: Složit ćemo dobru taktiku

"Bilo bi prerano da igram već taj prvi meč, dobro ću se naspavati i imati vremena pripremiti se za meč. Sve je odlično, nešto me zabolilo prije dva-tri dana, ali sto posto sam spreman", rekao je Ćorić nakon ždrijeba.

"Troicki je u sjajnoj formi, vratio se u Top 50 u manje od godinu dana. Neće mi biti lako, ali imao sam i ja dobrih rezultata. Nisam još pričao s trenerom, ali siguran sam da ćemo složiti dobru taktiku", dodao je Borna.

Hrvatsku čeka rasprodana dvorana

Nakon što su ulaznice rasprodane u samo 13 minuta prodaje, dan prije prvog meča pušen je u prodaju još 131 komplet i prodan je za pola sata. Neki su zbog karata ispred dvorane čekali cijelu noć.

Luda srijeda u Kraljevu: Navijači navalili na Đokovićev trening, Borna i Novak pred kamerama

Hrvatski tenisači  na službenu večeru su sinoć stigli u odijelima koja su izazvala veliku pozornost, ali i podsmjeh stranih komentatora na službenoj stranici Davis Cupa.

Đoković je jučer nakon spektakularnog treninga pred više tisuća navijača, uz oko 2000 onih koji su ostali ispred dvorane, za službenu stranicu Davis Cupa otkrio koliko su mu važni treninzi i koliko u njima uživa. 

 Borna Ćorić je, pak, pred istom kamerom otkrio koliko zna o povijesti hrvatske Davis Cup reprezentacije koja je, kao i Srbija, već osvojila jednu titulu. 

 

> Đoković zamolio navijače za korektno navijanje protiv Hrvatske

Krajan i Ćorić najavili okršaj sa Srbijom: "Očekujemo bučnu, ali fer tenisku publiku"

> Pogledajte koliko Borna Ćorić zna o hrvatskoj povijesti u Davis Cupu

> Đoković zapalio Srbiju uoči meča s Hrvatskom, tisuće navijača ostalo ispred dvorane

 

Pročitajte više