Delić nakon poraza od Haasea: Zadovoljan sam svojom igrom, ali žao mi je boda i pobjede

Foto: Gordana Anders

HRVATSKI Davis Cup reprezentativac, 21-godišnji Mate Delić, koji je u nedjelju poražen u pet setova od Nizozemca Robina Haasea, nije bio razočaran svojim nastupom, ali mu je "bilo krivo što nije osvojio i drugi bod" kojim bi Hrvatskoj osigurao ukupnu pobjedu u Amsterdamu.
Delić je protiv Haasea osvojio prva dva seta i samo su ga dva gema dijelila od pobjede, kad je Nizozemac napravio preokret.
 
"Prva dva seta sam bio vrlo zadovoljan sa svojom igrom, koncetracijom i razinom igre koju sam pružio. U trećem setu, jednostavno, nisam imao malo sreće. On je pogodio dvije crte na dva važna poena, a meni su kod 5-4 izašla dva vrlo lagana forhenda. On je to iskoristio i priveo set kraju. U četvrtom setu osjetio se pad u mojoj igri, i psihički i fizički. Odlučio sam se čuvati za peti set, kad sam vidio da nemam šanse u tom četvrtom setu", izjavio je Delić nakon dvoboja.
 
Imao je hrvatski reprezentativac priliku za break kod 3-2 u trećem setu, ali je nije uspio iskoristiti, što se na kraju pokazalo jednim od ključnih trenutaka u dvoboju.
 
"U meču nisam o tome razmišljao, ali sigurno je bio jedan od odlučujućih trenutaka. Njegova bi igra sigurno pala i to drastično. Ne bi igrao na tom nivou, kad zna da imam dva seta i break u trećem. Ja bih se digao, atmosfera bi me povukla, tako da vjerujem da je to ključni trenutak u meču", istaknuo je Delić koji je prvi put u karijeri igrao meč u pet setova.
 
"Veliko je to iskustvo. Nisam znao kako se ponašati, moram li kalkulirati s energijom. Činilo mi se da meč nikad neće završiti. Sigurno će mi to iskustvo puno pomoći. Nadam se da će biti što više ovakvih mečeva, jer će to značiti da napredujem."
 
Delićevi osjećaji nakon poraza od Haasea bili su dvojaki.
 
"Dobio sam veliko samopouzdanje nakon ovakvih mečeva. Igrao sam protiv vrlo dobrih igrača, jednog pobijedio. Puno će mi to značiti, ali mi je krivo što nisam osvojio i taj drugi bod i osigurao pobjedu", priznao je 21-godišnji hrvatski reprezentativac.
 

Pročitajte više