Denis Marjanović uoči Poreča: "I Selimović i ja ići ćemo po prekid"

Foto: FFC

DENIS MARJANOVIĆ će u Poreču po drugi put ući u FFC ring. Nakon što je u Zadru poražen od Ibrahima El Bounija ovog će puta pobjedu tražiti protiv Mesuda Selimovića.

Iza Marjanovića su dosad mnogi zapaženi rezultati. Tijekom  dosadašnjeg dijela karijere bio je amaterski i profesionalni WAKO prvak Balkana, profesionalni prvak Europe u WKA verziji te amaterski i profesionalni WKA i WKU prvak svijeta. U svijet borilačkih sportova ovaj je 32-godišnji borac iz Banja Luke ušao prije pet godina. Počelo je s taekwondo-om, ali vrlo brzo, nakon par mjeseci, okrenu se kick-boksu.

"Kick-boks sam počeo trenirati sa 17 godina i u to je vrijeme on bio jedan potpuno novi sport u Banja Luci. Kick-boks mi se odmah svidio jer sam u njemu prepoznao borilački sport koji je najkompletniji. Prve sam treninge imao u tadašnjem Kick-boks klubu Kobra kod Milovana Drobnjaka. Već nakon prvog treninga shvatio sam da je to pravi izbor. Odmah sam se zarazio ovim sportom jer sam od malena volio gledati borilačke filmove. Vjerojatno je i to razlog što sam tu završio."

Prvi meč imao je nakon samo 6 mjeseci treninga. Iako je doživio poraz nije izgubio volju i motiv. Dapače, poraz je donio novu, dodatnu motivaciju.

"Počeo sam još jače trenirati jer sam bio željan pobjede. Ubrzo je i ona došla te sam nastavio s borbama i aktivnim treningom. Naravno da je to zahtijevalo određena odricanja, ali uvijek sam nastojao ne zapostavljati društveni život."

Kao najtežeg protivnika u dosadašnjem dijelu karijere izdvojit će Portugalca Antonija Sousu.

"Bilo je puno teških protivnika, ali Sousa je bio najteži. Izgubio sam prekidom u trećoj rundi zbog loma vilice iako sam do tog trenutka bio ravnopravan suparnik. Taj momak je strašan udarač, a kakav je borac dovoljno govori činjenica da je već u nekoliko navrat branio naslov svjetskog prvaka.

"U Zadru sam mogao pružiti više"

U Zadru je početkom ljeta imao prvo iskustvo na Final Fight Championshipu. Unatoč porazu nije nezadovoljan onim što se događalo u dvorani na Višnjiku.

"Mislim da sam u toj borbi mogao pružiti i više bez obzira na to što sam uletio kao zamjena u posljednjem trenutku pa zbog toga nisam bio ni najbolje spreman. Pružio sam dobar otpor jednom renomiranom borcu kao što je Ibrahim El Bouni koji je zadnje dvije borbe na FFC-u riješio prekidom. Drago mi je što sam dio FFC rostera i zahvalio bih se Orsatu Zovku i Marku Petraku što su prepoznali moju kvalitetu i dali mi priliku boriti se na FFC-u koji organizira jedne od najboljih borilačkih događaja u Europi."


Nakon Zadra nastavio je trenirati, ali malo laganijim ritmom. No, uvijek je bio spreman u slučaju da se iznenada ukaže neka nova prilika. Sad su u tijeku pripreme za Poreč i meč protiv Mesuda Selimovića. Zasad ih obavlja u Banja Luci, ali postoji i mogućnost odlaska u Zagreb na odrađivanje sparinga.

"Možda odem u Zagreb u House of Pain kod svog sportskog prijatelja Gorana Babića-Hambija i Igora Pokrajca. Bio sam kod njih već ranije i uvijek su me sjajno dočekali i na tome im zahvaljujem."

"Želim čistu borbu bez previše kalkulacija"

Protivnika jako dobro poznaje i sretali su se na nekim događajima te bili jedan nasuprot drugog. Marjanović je dva puta bio uspješniji i iz tog razloga misli da je psihološka prednost na njegovoj strani.

"On će vjerojatno imati dodatnu motivaciju kako bi mi uzvratio za ta dva poraza. Nakon našeg posljednjeg meča imali smo dosta borbi pa ćemo vidjeti kako sad stoje stvari u ringu. Dolazi iz škole Salka Zildžića i na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Španjolskoj osvojio je brončanu medalju što govori da je vjerojatno u dobroj formi. Ima dosta iskustva i mislim da ćemo pružiti jednu pravu i bespoštednu borbu, borbu bez previše kalkulacija. Vjerujem da će gledatelji uživati. Volio bih da to bude čista borba i da pokažemo ljepotu ovog sporta na najbolji mogući način. Znam da svi vole prekide pa je onda i moguće da netko od nas dvojice ode na spavanje.", kroz šalu je najavio ovaj meč Denis Marijanović.

"Mislim da sam čvršći borac od njega, ali sve ovisi tko će uspostaviti svoj ritam borbe u ringu.", rekao nam je Denis Marjanović koji nakon Poreča ima u planu i meč u Varšavi 28. studenog.

Pročitajte više