Derbi na Kantridi: Generalka pred Stuttgart i Mršićevo biti ili ne biti

Foto: Tea Čimaš / Cropix

IAKO vruće gostovanje na Kantridi nikako ne bi smjelo biti ono koje će određivati budućnost nekog trenera, takvom raspletu bili smo svjedoci nekoliko puta. Slična sudbina mogla bi večeras od 21h zadesiti stratega Crvenih Stanka Mršića, koji je upisao tri uzastopna poraza i zacementirao Split pri dnu prvenstvene ljestvice.

Ako se porazima od Hajduka i Dinama i može progledati kroz prste, iako predsjednik Žužul samo skalpovima Modrih i Bijelih valorizira uspješnost svog kluba, onda se domaći poraz od utopljenika sa Stanova nikako ne može. Split je previše uložio u ovu momčad (stigli Dujmović i Mate Bilić) da bi se tako rasprodavao teško stečeni ugled.

"Neke stvari treba zaboraviti i krenuti dalje. Zahvalio bih se predsjedniku na povjerenju i vjerujem da ćemo se ekipirati, konsolidirati redove i pokazati da smo puno bolja ekipa nego to stanje na tablici pokazuje. Nedostaje nam i taj faktor sreće, no valjda će doći", rekao je Mršić u najavi dvoboja.

"Rijeka je u prednosti, imaju odličnu ekipu, dobre rezultate i sjajnu atmosferu. Daju dosta golova i uvjeren sam da će biti dobra utakmica. Moramo dati sve od sebe ako želimo doći do bodova. Rijeka je vrlo kvalitetna ekipa, ali imaju oni svojih mana", dodao je izrecitiravši sastav: "Zagorac, Radotić, Galović, Glumac ili Križanac, Rugašević ili Glavina, Dujmović, Paracki, Mršić, Rebić, Roce, Vojnović ili Bilić. "

S druge strane Riječani su u dijametralno suprotnom raspoloženju. U prvenstvu im ide sjajno, a u Europi su stigli do play-offa Europa lige gdje će u dvije spektakularne utakmice pokušati izboriti nastup u natjecanju po skupinama. Split bi trebao biti generalna proba za Nijemce.

"Očekujem ratničku utakmicu, znam da će oni napraviti sve da zaustave naš nalet, ali ne razmišljam previše o Splitu. Mislim o svojoj ekipi, kako izvući maksimum od svojih igrača. Nažalost, fali nam dosta igrača, nemamo mogućnosti za velike rotacije, ali imamo dosta igrača koji će dati sve od sebe za pobjedu Rijeke", rekao je Kek u najavi susreta.

"Ne razmišljamo o Stuttgartu! Sada imamo zadatak ispred sebe, a to je Split. Dok sam ja ovdje, najvažnija utakmica je ona sljedeća", dodao je za kraj.

Pročitajte više