Dinamo na korak do obrane naslova prvaka, Osijek šaptom pao u Maksimiru

Foto: Hina

DINAMO je u prvoj utakmici 31. kola HNL-a bez problema svladao Osijek rezultatom 3:1. U slučaju da Rijeka u srijedu izgubi od Splita, Dinamo će automatski obraniti naslov prvaka Hrvatske. Modrima će to biti deseti uzastopni naslov. S druge strane, Osijek je u velikim problemima nakon ovog poraza. Momčad Ive Šuška ima isti broj bodova kao i posljednji Zadar koji u srijedu gostuje kod Zagreba.

> Mamić nakon pobjede protiv Osijeka: Nisam presretan, moramo bolje 

Osijek je bio na utakmici svega pet minuta

Oni zločestiji su posumnjali da bismo mogli gledati utakmicu s puno preokreta koja će završiti miroljubivim rezultatom koji bi zadovoljio i jednu i drugu stranu. Ipak, do toga nije došlo. Dinamo je autoritetno otvorio susret, okružio je goste iz Osijeka i bilo je samo pitanje vremena kada će Mikulić kapitulirati. Doduše, Osijek je u periodu od devete do 14. minute imao tri vrhunske prilike i tko zna što bi se dalje događalo na terenu da Eduardo nije radio čuda na golu Dinama.

Ademi naljutio Mamića?

Nakon te tri lijepe šanse, Osijek se ispuhao, zastao i to je Dinamo odmah kaznio. Igrala se 20. minuta kada je Pjaca nakon dodavanja s Fernandesom ostavio loptu za Pavičića, a ovaj je s 20 metara bez pardona zakucao loptu u gornji desni kut protivničkog gola. Dinamo je preuzeo inicijativu, strpljivo je čekao na pogrešku gostujuće obrane, ali Zoran Mamić nije više mogao gledati Arijana Ademija kojeg je povukao s terena nakon pola sata igre. Možda je Makedonac, doista, bio ozlijeđen, ali on se normalno prošetao do klupe i na licu mu se vidjelo da nije sretan Mamićevom odgojnom mjerom.

Dinamovci kao na treningu


Kako bilo, Dinamo je silovito krenuo u drugom poluvremenu. Mamić je ostavio Fernandesa u svlačionici, a ubacio je Henriqueza koji je nakon pet minuta igre u drugom dijelu zabio za 2:0. Ipak, valja naglasiti da je veliki dio posla odradio Pjaca, koji je prošao između dva obrambena igrača u kaznenom prostoru, a zatim je nesebično dao loptu na drugu stativu za čileanskog napadača.

Kako se bližio kraj utakmice, tako je obrana Osijeka tonula u san. Ćorić, Machado i Pjaca radili su što su htjeli, a da je Soudani bio precizniji Osijek se mogao vratiti kući i s pet komada. U 75. minuti Ćorić je poslao dubinsku loptu za Pjacu koji je promašio cijela vrata, ali minutu kasnije Ćorić je bio u stopostotnoj prilici koju je uspio realizirati.

Dinamo je došao do 23 ovosezonske pobjede i dalje ne zna za poraz u domaćem prvenstvu, dok je Osijeku ovo bio 17. poraz u sezoni i sada mu preostaje žestoka borba sa Zadrom za ostanak u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

 

 

Standings provided by

Pročitajte više